MariaDe Rozenkrans wordt van oudsher gebeden in de maanden mei en oktober.
In die maanden is er bijzondere devotie voor Maria, de Moeder van Jezus. Tijdens het bidden van de Rozenkrans overwegen we de blijde-, de droevige-, de glorievolle geheimen en de geheimen van het licht. Deze geheimen zijn een korte samenvatting van het leven van Jezus en Maria.

In de katholieke kerk vieren we op 7 oktober het feest van O.L. Vrouw van de Rozenkrans en daarom is oktober de rozenkransmaand.
In onze parochie wordt er gedurende deze maand op 2 plaatsen de rozenkrans gebeden. In de O.L. Vrouwekerk elke donderdagavond om 19.00 uur. Daar wordt op 1 oktober a.s. mee begonnen, maar dan voor één keer in de kapel boven (alleen bereikbaar via een trap). In de St. Josephkerk wordt er zoals afgelopen september op de 1e en de 3e dinsdagmiddag om 14.30 uur de rozenkrans gebeden in de doophoek van de kerk.

Wij hopen dat u met ons mee wilt bidden, u bent van harte welkom.