peuter kleuterviering 2 oktoberOp zondag 2 oktober om 11.00 uur, wordt binnen de Sint Norbertusparochie een leuke en leerzame Peuterkleuterviering georganiseerd. Deze viering is gericht op kinderen van ongeveer 1 tot en met 7 jaar oud (groep 3 of 4), maar ook hun broertjes, zusjes, ouders of verzorgers, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Het thema van deze viering is het Bijbelverhaal “Een mandje in het water”. Heel lang geleden woonde in Egypte een meisje, dat Mirjam heette. Mirjam had een baby-broertje. Mirjam en haar broertje hoorden bij de grote familie van Abraham, over wie de laatste viering voor de zomervakantie is gegaan.

Op zaterdag 22 oktober 2022 komt het kruis van de wereldjongerendagen naar het Bisdom Breda: in de ochtend is er een programma in Bergen op Zoom en in de middag in Breda.

Op 25 oktober is er nog een gebedsbijeenkomst rondom het WJD-kruis in Middelburg, in de Petrus en Pauluskerk. Deze bijeenkomst start om 18.30 uur.

Zo begint de diocesane aanloop naar de Wereldjongerendagen (WJD) van 2023 in Lissabon, Portugal! De WJD zijn van 1-6 augustus 2023. Jongeren vanaf 16 jaar zijn door Paus Franciscus uitgenodigd om hem daar te ontmoeten. Komend schooljaar worden er meerdere bijeenkomsten georganiseerd om zo samen goed voorbereid op reis te gaan.

Omgaan met rouw en verdriet is geen gemakkelijke opgave. Als je een dierbaar iemand uit je gezin, je familie of vriendenkring hebt verloren, lijkt het alsof je leven volkomen veranderd is. Gevoelens van verdriet over het gemis, boosheid, machteloosheid, het besef van het definitieve afscheid en leegte dringen zich op. Het is een tijd waarin mensen worstelen met vragen als: hoe ga ik met die gevoelens om, hoe ga ik verder?

In de Sint Norbertusparochie start op 13 september een gespreksgroep rouwverwerking. Deze groep bestaat uit 5 en maximaal 8 personen en komt 6 maal bij elkaar in een van de ontmoetingsruimtes van het Klooster aan de Kade, Kade 23 Roosendaal.

Voor informatie of aanmelding kunt u terecht bij de leden van de werkgroep. Deze leden zijn te bereiken via het parochiesecretariaat tel: 0165-534667.

Hieronder vindt u het programma van 2022-2023 van de kindervieringen en -activiteiten binnen onze parochie, voor zover dat op dit moment bekend is. Wijzigingen voorbehouden. Houdt u alstublieft de website en de nieuwsbrief van de parochie in de gaten voor eventuele aanvullingen of wijzigingen!

De Peuterkleutervieringen zijn speciaal gericht op de allerkleinsten van ongeveer 1 tot en met 7 jaar oud en hun ouders, broertjes en zusjes. Deze vieringen zijn op de 1e zondag van de maand om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 23 in Roosendaal, tenzij anders vermeld.

De Kindernevendiensten zijn gericht op kinderen van ongeveer 6 tot en met 12/13 jaar en zijn op de 3e zondag van de maand om 11.00 uur in de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 2 in Roosendaal, tenzij anders vermeld. Kleuters zijn natuurlijk ook van harte welkom, alleen kan het taalgebruik voor hen misschien nog moeilijk zijn.

Voor de Boeken- en Platenmarkten in de St. Josephkerk, is de Werkgroep Markten op zoek naar gratis LP’s en Singeltjes, alle genres zijn welkom. Wellicht heeft u er ergens nog staan op zolder, garage of berging?
Elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur is het inzamelen bij de kerk. Het ophalen van de LP’s en Singeltjes is ook mogelijk in Roosendaal en omgeving, bel dan even naar het Parochiecentrum 0165-534667.

Met vriendelijke groet,
Rini van den Bogaard.
Werkgroep Markten.

5 oktober 12.30 uur Lunch aanmelden vóór 30 september.
12 oktober 14.00 uur Eucharistieviering
26 oktober 14.00 uur Seniorenviering

2 november 12.30 uur Lunch aanmelden vóór 28 oktober
9 november 14.00 uur Eucharistieviering
23 november 14.00 uur Seniorenviering
30 november 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 25 november

7 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 2 december
14 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 9 december
14 december 14.15 uur Eucharistieviering
21 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 16 december

Bij de Adventsmaaltijden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een goed doel.
Deze keer is het voor de “Stichting Paul”

In de maand december is er géén Seniorenviering.

Hallo jongens en meisjes,

Ben je tussen 1 en 7 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de peuterkleuterviering.
Iedere 1e zondag van de maand wordt deze leuke en leerzame viering speciaal voor jullie om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Kerk gehouden.peuter 1

Tijdens elke viering vertelt Pastor Mary een bijzonder verhaal.
Samen zingen we vrolijke liedjes.

peuter 2Er wordt geknutseld en we ontdekken alle mooie plekken in de kerk.

Ook jullie ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Hieronder vind je alle vieringen die nog gaan komen:

Deze zullen later in dit jaar weer worden opgestart.

peuter 3

Tot gauw!
Pastor Mary, Chantal, Ilona, Ria en Martina

Werkgroep peuterkleuterviering
Sint Norbertusparochie Roosendaal

Jong Katholiek Roosendaal is opgericht op 14 februari 2014. Hiervoor was reeds een kleine jongerengroep actief welke is ontstaan na het initiatief om samen met een aantal jongeren naar de Stille Omgang in Amsterdam te gaan. Daar werd de basis gelegd voor wat nu een enthousiaste groep jonge gelovigen is. Een groep die als doel heeft jongeren zich thuis te laten voelen binnen de kerk.

In deze agenda staan alle afspraken van de Sint Norbertusparochie.