De winter is weer in aantocht en dat betekent dat de kerk weer verwarmd moet gaan worden. De O.L. Vrouwekerk zal i.v.m. de hoge stookkosten daarom niet open zijn op zaterdagmiddag.
Vanaf nu kunt u de kerk dus een tijdje niet bezoeken om een kaarsje op te steken of om gewoon even een moment van rust te zoeken.
Vanaf zaterdag 5 maart 2022 bent u weer van harte welkom van 14.00 tot 15.30 uur en staan onze vrijwilligers u weer graag te woord bij uw eventuele vragen. Wij willen u bedanken voor uw begrip en hopen dat we allemaal goed de winter doorkomen.

Logo SamenAanTafel vectorizedIn verband met de huidige Corona maatregeling gaan de pannenkoekenmaaltijden dit jaar helaas niet door.

Op zaterdag 27 november tussen 13.30 en 16.00 uur en op zondag 28 november tussen 15.00 en 16.00 uur is de tentoonstelling in de Sint Josephkerk gewoon te bezoeken.

Maar op zondag tot 15.00 uur kunt u alleen in stilte langs de tentoonstelling lopen.

Jozef2Precies 150 jaar nadat St. Jozef werd uitgeroepen tot patroonheilige van de universele Kerk heeft de Paus aangekondigd dat er een bijzonder Jozefjaar is ingegaan op het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen.

Dit jaar wordt op 8 december 2021 afgesloten.

Lees hier volledig artikel RKkerk

Hallo jongens en meisjes,

Ben je tussen 1 en 7 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de peuterkleuterviering.
Iedere 1e zondag van de maand wordt deze leuke en leerzame viering speciaal voor jullie om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Kerk gehouden.peuter 1

Tijdens elke viering vertelt Pastor Mary een bijzonder verhaal.
Samen zingen we vrolijke liedjes.

peuter 2Er wordt geknutseld en we ontdekken alle mooie plekken in de kerk.

Ook jullie ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Hieronder vind je alle vieringen die nog gaan komen:

Deze zullen later in dit jaar weer worden opgestart.

peuter 3

Tot gauw!
Pastor Mary, Chantal, Ilona, Ria en Martina

Werkgroep peuterkleuterviering
Sint Norbertusparochie Roosendaal

aandacht – contact – participatie – zingeving
project seniorenpastoraat Roosendaal-Zuid
president Kennedylaan 73, 4707 AW Roosendaal, 0165-547158

Op 1 januari 2017 is in de Sint Norbertusparochie het project ‘Seniorenpastoraat Roosendaal-Zuid’ van start gegaan. Dit project wil graag antwoord bieden op de behoefte aan sociale contacten, betekenisvolle participatie en zingeving bij senioren die voelen dat ze kwetsbaarder worden en het risico lopen te vereenzamen.
Eenzaamheid onder ouderen is in de huidige samenleving een groeiend probleem. Daarnaast wordt door het accent van de overheid op het langer thuis wonen en de zelfredzaamheid van ouderen weliswaar ingegaan op een verlangen van ouderen, maar wordt de druk op mantelzorgers wel steeds hoger. Deze problematiek speelt zeker ook in Roosendaal-Zuid. In de wijk De Kroeven woont het grootste aantal senioren van Roosendaal.

Jong Katholiek Roosendaal is opgericht op 14 februari 2014. Hiervoor was reeds een kleine jongerengroep actief welke is ontstaan na het initiatief om samen met een aantal jongeren naar de Stille Omgang in Amsterdam te gaan. Daar werd de basis gelegd voor wat nu een enthousiaste groep jonge gelovigen is. Een groep die als doel heeft jongeren zich thuis te laten voelen binnen de kerk.

In deze agenda staan alle afspraken van de Sint Norbertusparochie.