wijzijntraverseDe Sint Norbertusparochie en WijZijn Traversegroep ondertekenden deze week een overeenkomst voor het gebruik van De Goede Herder als ontmoetingscentrum. De Goede Herder is eigendom van de Sint Norbertusparochie, maar is sinds 2016 aan de eredienst onttrokken en wordt sindsdien soms verhuurd. De parochie en WijZijn Traversegroep sloten in december al een overeenkomst voor een drietal maanden, om de jongeren in de wijk een plek te geven om elkaar te kunnen ontmoeten en talentontwikkeling te bevorderen. Door de Goede Herder weer een gebruiksfunctie te geven is het gebouw minder gevoelig voor vandalisme. Ook de gemeente Roosendaal ondersteunt dit initiatief.

Wethouder Inge Raaijmakers: “Uit gesprekken die we de afgelopen periode in de wijk Langdonk hadden, bleek dat er veel behoefte is aan ontmoeting. Voor iedereen, maar zeker ook voor jongeren. Juist jongeren misten een plekje. Toen we de kans kregen om, samen met WijZijn Traverse Groep, de Goede Herder voor langere tijd te huren hebben we geen moment getwijfeld. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling.“

WijZijn Traversegroep gaat de Goede Herder voorlopig voor de komende twee jaar huren van de Sint Norbertusparochie en gebruiken als ontmoetingscentrum in de Wijk Langdonk. Het is de bedoeling de Goede Herder te gebruiken voor maatschappelijke doelen, om alle inwoners uit de wijk een plaats te geven om elkaar te ontmoeten, zich te ontplooien en de zelfredzaamheid te bevorderen. Iedereen is welkom!

WijZijn Traversegroep is een brede organisatie voor maatschappelijk welzijn en de opbouwwerker, jongerenwerker en maatschappelijk werker zijn actief in het gebiedsnetwerk.


Lianne Ribbens, gebiedsmanager WijZijn Traversegroep: “We kijken er naar uit om inwoners te ontmoeten in de Goede Herder en samen met hen het gebouw een ontmoetingsplek voor jong en oud te laten zijn.”

Er zijn afspraken gemaakt dat de huurder met respect met het voormalige kerkgebouw zal omgegaan. “Wij zijn blij dat de Goede Herder nu verhuurd wordt en gebruikt gaat worden door een maatschappelijke organisatie als WijZijn. De kerk was een ontmoetingsplek en het is mooi dat deze nu opnieuw als ontmoetingscentrum voor de wijk wordt gebruikt”, aldus vicevoorzitter Kees Maas van de parochie.

WijZijn Traversegroep:

Lianne Ribbens, gebiedsmanager, 06-40021973 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

designed by PJM Rademakers