Wist u:

- dat in de kerken wekelijks het mededelingenblad ligt?

- dat u dit mededelingenvel ook op de site kunt vinden?

Wij denken dat de communicatie nog beter kan!
Inmiddels hebben wij al ruim een jaar een digitale nieuwsbrief.
De reacties op deze nieuwsbrief zijn positief.
U bent dan steeds op de hoogte van het laatste nieuws in uw parochie.

Wilt u hem ook ontvangen? Meld u dan aan via onderstaande button.

aanmelden digitale nieuwsbrief

De vorige nieuwsbrieven kunt u via de linkjes op deze pagina nog bekijken.

sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 22 september 2019

De liturgie van deze dag: Vijfentwintigste zondag door het jaarvijfentwintigstezondagdoorhetjaar

Eerste lezing uit de Profeet Amos, 8, 4-7
        Tegen hen, die de kleine man voor geld koopt.
Antwoordpsalm uit Psalm 113
        Verheerlijkt de Heer, die de armen opbeurt.
Tweede lezing uit de brief van de apostel Paulus aan Timóteus, 2, 7-8
        Zij verrichten gebeden voor alle mensen tot God,
        die wil dat alle mensen gered worden.
Evangelie volgens Lucas 16, 1-13 of 10-13
          Gij kunt God niet dienen en de mammon.

Ter overweging

samenopwegSamen op weg
Vervuld van uw zegen gaan wij onze wegen
van hier, uit dit huis waar uw stem wordt gehoord,
in Christus verbonden, tezamen gezonden
op weg in een wereld die wacht op uw woord.

Om daar in genade uw woorden als zaden
te zaaien tot diep in het donkerste dal,
door liefde gedreven, om wie met ons leven
uw zegen te brengen die vrucht dragen zal.

Gespreks-ontmoetingsmiddag
Dinsdag 24 september a.s. vindt de eerste gespreks-ontmoetingsmiddag na de zomer plaats van Seniorenpastoraat Zuid in de ontmoetingsruimte van de Moeder Godskerk (ingang Luykenlaan). Thema van samenkomst luidt ditmaal: ‘Dansend door het leven’.
Je lichaam heb je altijd bij je. Het spreekt zonder woorden een eigen taal. De manier waarop je kijkt en loopt, kan boekdelen spreken over hoe je je vanbinnen voelt. Op bijzondere wijze weet
Willy Heramus, een getalenteerd danser die in Indonesië woont, emoties tot uitdrukking te brengen. Hij doet dit al dansend. Via de Stichting Roosendaal danst! is hij deze middag bij ons te gast en zal hij ons met zijn danskunst in verbinding brengen met elkaar.
De inloop start om 13.30u; om 16.00u sluiten we deze bijeenkomst af. De toegang is gratis.

Pastoraal steunpunt in Residentie De Kroeven
Ook na de sluiting van de Moeder Godskerk wil het pastoraal team graag op een vaste plaats zichtbaar aanwezig blijven in Roosendaal-Zuid. Daarom wordt op 2 oktober a.s. een pastoraal steunpunt opgericht in Residentie De Kroeven, gehuisvest aan Kroevenlaan 100. Elke woensdag zullen er parochieactiviteiten plaats vinden die gericht staan op onderlinge ontmoeting.

Op 2 oktober 2019 gaat er vooreerst het nieuwe project ‘Samen aan tafel’ van start. Het betreft een aangeklede lunch op elke eerste woensdag van de maand om 12.30 uur. Deze lunch wordt aangeboden tegen de kleine vergoeding van € 3,50. Jong en oud zijn welkom. Centraal staan ontmoeting en gezelligheid met elkaar. Voor deze lunch dient u zich wel uiterlijk op vrijdag 27 september a.s. aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 0165-53 46 67 (op werkdagen tussen 900-11.30u of 13.30-16.00u). Zo kunnen we voldoende eten aanbieden en hoeven we niet nodeloos veel eten na afloop weg te gooien.
Op de tweede woensdag van de maand zal er telkens om 10.00u een viering worden verzorgd door iemand van het pastoraal team; de eerste keer dus op 9 oktober 2019. Na afloop is er koffie/thee. Ook de andere woensdagen zullen een specifieke invulling krijgen. Daarover meer in het volgende mededelingenblad.

Taizéviering
Donderdag 3 oktober 19.00 uur is er weer de maandelijkse Taizéviering in de O.L. Vrouwekerk.
U bent vanaf 18.30 uur welkom om samen te liederen te oefenen voor deze viering. Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Zaterdag 5 oktober is er een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.V. kerk, Kade 23, van 10.00 - 17.00 uur: een dag van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen. Begeleiding: Theresia de Meijer (0165-558916) Aanmelden graag tot dinsdag 1 oktober: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mantelzorgcursus ‘Zin in Mantelzorg’
Mantelzorgen voor iemand is een intensief gebeuren. In toenemende mate kan het veel inzet van je vragen. Het kan je bovendien op allerlei manieren intens confronteren met allerlei vragen naar de zin van het leven. Toch is mantelzorgen niet alleen maar een last, het kan ook zin en vreugde geven. Gedurende vier bijeenkomsten willen wij samen met jou en de andere deelnemers stilstaan bij de zin en waarde van het mantelzorgen. We gaan daarbij op zoek naar de kostbare parels die het geeft, om zo de bijzondere uitdaging van het mantelzorger-zijn extra empowerment/ kracht te geven.
Data: 9, 16 en 30 oktober + 6 november 2019. Tijdst: 19.30 - 21.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Pastoraal centrum Sint Norbertusparochie, Sint Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal. Begeleiders: seniorenpastor Petra Versnel en mantelzorgconsulent Kitty Kiezenberg.
of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via telefoon: 0165-547 158 / 0165-534 667 of 088-557 48 90
met vermelding van: naam, adresgegevens en telefoonnummer en/of mailadres

Vieringen in de komende week

Dinsdag  09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard