Op zondag 14 oktober is er in de St. Josephkerk te Roosendaal een gemeenschappelijke Ziekenzalving. Dit zal gebeuren in een viering om 14.00 uur door de pastors Van Bronswijk en Versnel, met medewerking van gelegenheidskoor St. Joseph.
Voor deelname of meer informatie kan men contact opnemen met het parochiesecretariaat, St. Josephstraat 2, tel. 0165 – 534667.

Vroeger noemde men de Ziekenzalving vaak ‘het H. Oliesel’, of ‘de laatste sacramenten’. Sinds het Tweede Vaticaans Concilie, in de jaren zestig van de vorige eeuw, raadt men de ouderen en zieken juist aan om niet tot het laatst te wachten, maar het sacrament te ontvangen als men nog in het volle bewustzijn is en er daardoor extra kracht van kan krijgen. Meestal gebeurt dit in het bijzijn van familieleden of goede kennissen. Jaarlijks worden de ouderen uitgenodigd om na te denken over de vraag of dit sacrament voor hen een extra steun kan zijn, en of zij eraan willen deelnemen. Als men al meegedaan heeft met de gemeenschappelijke Ziekenzalving, of vindt dat men er nog niet aan toe is, dan kan men ook kiezen voor de Ziekenzegening. Die wordt ook toegediend in de viering van 14.00 uur.
Deze gemeenschappelijke Ziekenzalving of Ziekenzegening is niet alleen bedoeld voor mensen uit de parochiekern Emmaüs. Iedereen die er aan mee wil doen is van harte welkom.
Maar ook als u zelf geen zalving of zegening wenst, nodigen wij u toch uit om aanwezig te zijn bij deze mooie viering. 

Na de dienst is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee.
Zij die deelnemen aan de ziekenzalving of ziekenzegening moeten zich tevoren opgeven: tel. (0165) 534 667 (werkdagen van 9.00 -11.30 en 13.30-16.00 u) of email. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Indien u geen vervoer heeft, vermeld dit als u contact opneemt, dan kan ervoor gezorgd worden. 

Opgave is niet nodig als u alleen als belangstellende bij de viering aanwezig wil zijn.

designed by PJM Rademakers