Na de persconferentie van de overheid met aangekondigde versoepelingen eerder deze week, zullen de bisschoppen zich weer gaan buigen over de maatregelen voor de kerk. Daaruit zal weer een schrijven volgen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk deze week niet meer gebeuren. Tot het moment van de nieuwe besluiten van de bisschoppen, geformuleerd in een officieel schrijven, blijven de maatregelen die gelden vanaf 1 juni voor de periode vanaf 1 juli van kracht.

Vanaf 1 juli opent de Sint Norbertusparochie weer haar kerkdeuren voor vieringen. In de Sint Josephkerk, de Onze Lieve Vrouwekerk en de Heilige Maria Hemelvaart in Nispen kan er dan op de gebruikelijke tijdstippen in het weekend worden deelgenomen aan deze vieringen. Dat wil zeggen: op zaterdag om 17.00 uur in de Sint Josephkerk en om 18.30 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk. Op zondag om 09.30 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk en in de Heilige Maria Hemelvaart in Nispen en om 11.00 uur in de Sint Josephkerk. De doordeweekse vieringen in Mariagaard starten omwille van de moeilijke bereikbaarheid door wegwerkzaamheden pas vanaf 1 augustus.

Pastoor Ronald van Bronswijk: “Wij zijn blij dat we de mensen weer kunnen ontvangen. We gaan samen mooie vieringen beleven. Het geeft voeding aan ons geloofsleven en aan ons gemeenschap zijn in Christus. Iedereen is welkom.“

Het zal allemaal wel even wennen zijn, de nieuwe manier van vieringen waarbij rekening moet worden gehouden met de regels van het RIVM. Er mogen maximaal 100 mensen tegelijkertijd deelnemen en er moet aan de 1,5 meter afstand worden voldaan. In de kerken wordt aangegeven waar de mensen mogen zitten. De communie wordt uitgereikt met een liturgisch pincet en de voorganger is voorzien van een plastic scherm. Aan de bezoekers wordt op twee momenten gevraagd hun handen te desinfecteren: bij binnenkomst én voordat ze de communie ontvangen. Helaas mag er nog niet gezongen worden. Daarom zullen er geen koren zijn om de zang te ondersteunen. Wel is gezocht naar een andere muzikale invulling.

Omdat er maar 100 mensen tegelijkertijd in de kerk mogen, moet men zich opgeven bij het secretariaat van betreffende kerk op werkdagen van 09.00 tot 11.30 uur.

Hierbij aangeven; u Naam, met hoeveel personen en telefoonnummer.
Heilige Maria Hemelvaart te Nispen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 36 53 94.

Tot ziens in één van onze kerken van de Sint Norbertusparochie!
U bent van harte welkom!