Als trouwe bezoeker van de O.L.Vrouwekerk kan het u niet ontgaan zijn dat de verwarming al een tijdje kapot is. U hebt daardoor heel wat uurtjes doorgebracht in een koude kerk. Daarom onze dank dat u ons toch trouw bleef.

U hebt intussen ook gemerkt dat die ellende gelukkig voorbij is en dat er tijdens de vieringen weer een aangename en warme sfeer heerst.

Er is echter wel een probleem ontstaan doordat de kosten van de noodvoorziening zo hoog zijn dat de kerk alleen verwarmd kan worden als er vieringen zijn en dus niet op zaterdagmiddag als de kerk open is voor publiek. Dat heeft de werkgroep doen besluiten om de kerk niet meer voor publiek open te houden tot “voorlopig” april 2018. Ja, voorlopig want er is nog een probleem.

Als wij in de toekomst de kerk elke zaterdag voor publiek willen openen dan hebben we meer vrijwilligers nodig. Wij zoeken dus mensen die b.v. 1 keer per maand bereid zijn om, samen met een ander lid van de kerkwacht, toezicht te houden in de kerk als die op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend is, zodat mensen binnen kunnen lopen om een kaarsje op te steken of om alleen maar een moment van rust zoeken.

De O.L.Vrouwekerk is de enige kerk in Roosendaal die buiten de diensten bezocht kan worden en dat vinden wij belangrijk. Wij hopen dan ook dat u wilt reageren en ons team wilt komen versterken.

Als we die versterking niet krijgen dan zijn we helaas genoodzaakt om te beslissen dat de kerk op zaterdagmiddag niet meer open zal zijn voor bezoekers en dat wilt u toch ook niet?

U kunt reageren bij:
Mieke Stroop