Van 9 juli tot en met 26 augustus wordt er in de Sint Baafskerk in Aardenburg een grote tentoonstelling gehouden van kunstwerken van priester-beeldhouwer Omer Gielliet. Ook twee kunstwerken uit onze parochie zijn hier te zien.

Omer Gielliet

Het gaat om het beeld 'De Schepping', dat lang in de voorhal van de Goede Herderkerk heeft gestaan, en dat nu op het priesterkoor in de Moeder Godskerk staat. Ook het beeld ‘Gevecht met de draak’, dat in de Goede Herderkerk boven het altaar hing, is op de tentoonstelling te zien. Dit beeld wordt in de parochie bewaard in de O.L.Vrouwekerk, in afwachting van plaatsing in de kapel van Mariagaard. De tentoonstelling in Aardenburg is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Omer Gielliet overleed een jaar geleden op 91 jarige leeftijd. Hij was pastor in Zeeuws Vlaanderen. Van hout uit de Schelde maakte hij beelden die uiting gaven aan zijn geloof en inspiratie. Veel kerken in Zeeland en Brabant hebben kunstwerken van hem.

Voor de liefhebbers: Er is een toertocht van 55 km uitgezet, waarbij u in vijf kerken wel 170 werken van Omer Gielliet kunt bekijken.