Lezing “Bewegend bezinnen: De eeuwige beginner”

Wilco Kruijswijk onderzoekt vanuit zijn Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier verschillende vormen van bewegend bezinnen. Aan de ene kant laat hij zich inspireren door Aikido, Tai chi, Yoga en meditatie en aan de andere kant door pelgrimeren. Met zijn eigen achtergrond in de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk bundelt hij kennis en ervaring op een lichtvoetige en diepzinnige wijze.

Bij pelgrimeren worden abstracte thema’s concreet. ‘Loslaten’ dringt zich vanzelf op bij een veel te zware rugzak. Of doe maar eens een scherp klein steentje in je schoen; het belang van het verhelpen van klein ongemak laat zich raden. Op een ander niveau leert pelgrimeren het belang van gastvrijheid, vriendelijkheid en vertrouwen. Tevreden zijn met wat je onderweg toevalt en wat de ander jou te bieden heeft.

In Aikido en Tai Chi staat centraal hoe je met natuurlijke stromen mee kunt bewegen en daarbinnen in balans blijft. Bij yoga tref je de kunst van het ontspannen binnen spanning en bij meditatie leer je op zachte wijze de binnenwereld ruimte te geven. Leren door te ervaren. Ook de oer christelijke verhalen schenken een mens verdiepende ruimte in overgave te leven met wat hem onderweg overkomt in verbondenheid.

‘Bewegend bezinnen’ staat bol van de symbolen, metaforen en rituelen. In deze Mariënburgavond verkennen we hoe ieder hiermee zelf op pad kan gaan. Interessant voor wie los wil komen van moeten en haasten.

De lezing wordt gehouden in;
Mariastede, St Theresiastraat 44 in Roosendaal
op maandagavond 25 februari 19.30 uur.
De toegangsprijs bedraagt: €10,00.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met:
Adri Brooijmans 06-12523200 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

designed by PJM Rademakers