Bestuur

De caritasinstelling is werkzaam binnen de Sint Norbertusparochie in Roosendaal.
Het bestuur bestond op 1 januari 2017 uit: Ad Buijs, secretaris en waarnemend voorzitter – Ad van Gorp, penningmeester - Tiny Brouwers-Braat, contactpersoon voor de diaconale werkgroepen – Hans van Nispen, lid en Frank de Bruijn, lid.
De heer Jan van Oers is als adviseur aan caritas verbonden.
Ad van Gorp en Jan van Oers behartigen en beheren het Emmaus-hulpfonds en hebben bij elke vergadering verslag uitgebracht.
De heer Jos de Bruijn ( voormalig bestuurslid) blijft assisteren bij de actie met betrekking tot het verstrekken van extra goederen aan de mensen die deels afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze actie is samen met de Protestantse Gemeente Roosendaal (PGR).

Bestuur

Het bestuur per 1 januari bestaat uit: Mevr. Tiny Brouwers en de heren Hans van Nispen, Ad van Gorp, Frank de Bruijn, Hans Kerkhoven en Ad Buijs.
De heer Jan van Oers is adviseur en blijft actief als medebeheerder van het Emmaus-fonds.
Daarnaast blijft de heer Jos de Bruijn assisteren bij de uitgifte van de extra artikelen die samen met de PGR vier keer per jaar verstrekt worden aan mensen van de voedselbank.

6-7 januari De Roselinde

Is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Het biedt, laagdrempelige ondersteuning. Het aanbod van het Inloophuis wordt met name bepaald door de vraag vanuit de mensen zelf. Hun signalen komen terecht bij de vrijwilligers die het huis runnen. Deze vrijwilligers worden gesteund door de coördinator. Vrijwilligers werken als gastheer en gastvrouw, zij begeleiden activiteiten en zijn het centrale punt in de organisatie.

R.K. Parochiële Caritasinstelling Sint Norbertus

De parochiële Caritas wil vanuit een christelijke overtuiging gestalte geven aan de opdracht van de Kerk om dienstbaar te zijn aan de samenleving door aandacht te schenken aan de concrete noden en behoeften van personen en groepen van personen en daardoor bij te dragen aan het bevorderen van de sociale rechtvaardigheid.
In 34 Caritasinstellingen in het Bisdom Breda zijn tientallen vrijwilligers actief om mensen in nood te ondersteunen. Zij stimuleren tevens ook anderen in de parochies om betrokken te blijven bij de noden in de samenleving.

Mocht u een donatie willen geven voor uw medemens in nood:
Bankrekening; NL 33RABO0194 3352 75

De Diaconie in ons Bisdom, maar ook in onze parochie staat centraal in deroos vieringen op 3 juni 2018 aanstaande.
Ook onze eigen parochiële Caritas wil op deze zondag extra invulling geven aan de Diaconie, maar legt de nadruk op “dichtbij”.

In elke kerk van de parochie staat een mand met een opschrift “Wij willen delen”.caritas 1
Kerkgangers worden uitgenodigd om in die mand een houdbaar levensmiddel ( of ander product ) achter te laten waarmee gezinnen kunnen worden ondersteund. Vrijwilligers van de parochie brengen de gaven van kerkgangers als een ondersteuningspakket naar gezinnen die moeilijk rond kunnen komen.
Dit gebeurt in samenspraak met Caritas.

Hieronder is in het kort de geldmiddelenstroom van de caritasinstelling Roosendaal en Nispen over het jaar 2016 weergegeven.

Inkomsten

Opbrengsten collectes 6.314,00