WAAROM DIT PLATFORM ?

Wat ons als mensen verbindt is belangrijker dan wat ons van elkaar onderscheidt.
De wereld wordt meer liefdevol en vreedzaam als we dat meer realiseren.

Daarom organiseert het Platform WerkSaam Roosendaal activiteiten, waarbij mensen van verschillende culturen (en levensbeschouwingen) elkaar kunnen ontmoeten.

Zo hadden we een avond waarop humoristische sketches over verschillende culturen ten tonele werden gebracht. De bezoekers werden uitgenodigd om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Hierover heeft een artikel gestaan in BN/DeStem:

Wanneer je in contact komt met verschillende culturen kun je ook andere religies in beeld krijgen. Omdat we daar aandacht aan willen besteden hebben we een Bijbel-Koranquiz georganiseerd.
Allochtone en autochtone Roosendalers zaten bij elkaar aan tafel om met elkaar van gedachte te wisselen over de meerkeuzevragen.

Op dit moment werken het Marokkaans Islamitisch Centrum, de Norbertusparochie en de Kruiskerk met elkaar samen op het platform.
Heb je ideeën, tips of vragen, of heb je belangstelling, neem dan gerust contact op met het Platform WerkSaam Roosendaal. We willen graag groeien en staan open voor iedereen die met een warm hart verbinding zoekt.

In vele steden over de hele wereld zijn vergelijkbare initiatieven, zoals bijvoorbeeld:
- Samen Eén Amsterdam
- De Buitenwacht Dordrecht