Jong Katholiek Roosendaal is opgericht op 14 februari 2014. Hiervoor was reeds een kleine jongerengroep actief welke is ontstaan na het initiatief om samen met een aantal jongeren naar de Stille Omgang in Amsterdam te gaan. Daar werd de basis gelegd voor wat nu een enthousiaste groep jonge gelovigen is. Een groep die als doel heeft jongeren zich thuis te laten voelen binnen de kerk.

Het thuishonk is de Onze Lieve Vrouwe kerk aan de Kade in Roosendaal, waar één keer per maand (3de zaterdag van de maand) wordt samengekomen om het geloof te belijden, gedachtes uit te wisselen en te praten over datgene wat hen drijft: hun geloof in God. Daarnaast organiseren de jongeren zelf activiteiten om elkaar te ontmoeten binnen en/of buiten de kerk.

In de momenten van samenzijn wordt jongeren de kans geboden zichzelf te zijn, er is ruimte voor vragen over hun eigen leven, hun geloof en er wordt gesproken over wat hun drijft in het leven. Hierbij is er ook aandacht voor de mensen om ons heen en wordt er gezocht naar mogelijkheden om iets goed te doen voor de medemens.

in via cum Jesu

Het motto van Jong Katholiek Roosendaal is ‘In via Cum Jesu’: op weg met Jezus. Zij laten hun weg door Jezus leiden en proberen zijn pad te volgen, om zo, als zijn leerlingen, het geloof te verspreiden en andere jongeren een weg te geven in hun geloof.
Veel jongeren weten dat er meer is dan er zichtbaar is tussen hemel en aarde, maar weten met hun geloof soms geen kant op. Ook daarvoor is de jongerengroep, voor jongeren die op een kruispunt in hun leven staan: kiezen zij voor hun geloof, of juist niet?

Wil je een keer komen kijken, houd dan onze facebookpagina ' Jong Katholiek Roosendaal' in de gaten!