sint norbertus

Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 u en van 13.30 – 16.00 u

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 19 januari 2020

De liturgie van deze dag: Tweede zondag door het jaar

Ter overweging

oikomeneBarmhartige God,
uit liefde sloot U een verbond met uw volk.
Geef ons kracht om alle vormen van discriminatie
te weerstaan.
Laat het geschenk van uw liefdevolle verbond ons
vervullen met vreugde
en inspireren tot grotere eenheid.
Wij bidden dit in naam van Jezus Christus, onze
opgestane Heer, die leeft en regeert met U
en de H. Geest, nu en voor altijd. Amen.
(gebed in de week van gebed voor de eenheid, Raad van Kerken in Nederland)

Afscheid pastor Piet Swinne
Op zondag 2 februari a.s. zullen we tijdens een feestelijke eucharistieviering om 11.00u in de Sint Josephkerk afscheid nemen van Piet Swinne als parochiepriester. Omdat het die dag het feest van Maria Lichtmis is, zullen we deze viering starten met een kaarsenwijding. Alle parochianen worden bij deze uitgenodigd om van thuis een nog ongebruikte kaars mee te nemen naar de kerk en deze, voorzien van een sticker met uw naam erop, in een mand bij de ingang van de kerk te leggen. Aan het begin van de viering worden al deze kaarsen gewijd. Na afloop van de viering kunt u uw gewijde kaars weer mee naar huis nemen.

Gebedsweek voor de eenheid van de christenen
Van 19 tot en met 26 januari is het gebedsweek voor de eenheid. Het thema dit jaar luidt: ‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ (handelingen 28,2). Christenen van Malta, het eiland waar de apostel Paulus strandde na een schipbreuk, hebben de liturgie voor deze week inhoudelijk voorbereid. De seniorenviering van 22 januari zal gekleurd worden door deze gebedsweek en een oecumenisch tintje hebben. Ook christengelovigen uit andere kerkgenootschappen zijn van harte welkom om aan deze viering deel te nemen. Deze start om 14.00u in het Pastorale Steunpunt Zuid, Kroevenlaan 100. Na afloop is er gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie/thee.
Op 26 januari is iedereen welkom in de oecumenische viering om 10.00 u in de Kruiskerk, waar pastor P. Versnel en dominee M. den Bakker voorganger zijn en het Gemengde Koor van de parochie de zang zal ondersteunen.

Pastoraal steunpunt in Residentie De Kroeven
22 januari: seniorenviering ‘Verzoening. Gooi de ballast overboord’ om 14.00u, met na afloop gezellig samenzijn tot ca. 16.00u.
Woensdag 29 januari 14.00 uur: Creative middag

Rommelmarkt
Zaterdag 25 januari a.s. van 10.00 uur tot 13.00 uur is er weer een rommelmarkt ten bate van de Sint Josephkerk. Evenals de afgelopen markten, zal deze plaatsvinden in Buurthuis Keijenburg (achter de kerk). Beide zalen van het Buurthuis en buitenkramen zijn dan weer ingericht met aangeboden spullen. In het parochiecentrum kunt u genieten van een kopje koffie/thee.

Stille Zaterdag
Op zaterdag 1 februari is er een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.V. kerk, Kade 23, van 10.00 - 17.00 uur: een tijd van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen. Begeleiding: Theresia de Meijer (0165-558916)

Iconen schilderen
U leert iconen schilderen volgens de traditionele schilderkunst en maakt kennis met de theorie achter het schilderen van een icoon.
Begeleiding: Marieta Rotariu. Plaats: O.L. Vrouwekerk, Kade 23, Roosendaal.
Data: vrijdag 31 januari, 7, 14, 21 februari, 6, 13, 20, 27 maart en 3 april,
17 april. Tijd: 14.30-17.30 uur. Kosten: € 250,- (exclusief € 45,.- materiaalkosten) Info en opgave via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weekendliturgie
H. Maria Hemelvaart
Zondag 19 januari 09.30 u Woord- en Communieviering
m.m.v. Gem. koor St. Caecilia Voorganger: pastor M. Zopfi
Zaterdag 18 januari 18.30 u Woord- en Communieviering met samenzang
Voorganger: pastor M. Zopfi
Zondag 19 januari 09.30 u Eucharistieviering m.m.v. St. Alfonsuskoor
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk.
Na de viering is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/thee.
Sint Josephkerk
Zaterdag 18 januari 17.00 u Woord- en Communieviering met samenzang Voorganger: pastor M. Zopfi
Zondag 19 januari 11.00 u Eucharistieviering m.m.v. Gemengd koor Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk.

In deze vieringen is er één collecte voor het pastorale werk in de parochie en het Bisdom.

Intenties Sint Norbertusparochie
H. Maria Hemelvaartkerk

Zaterdag 18 januari:
Jan Snel, Mona Gieze, Bert van lammeren.
Marianne Jagerman- Augustus, Jan Snel, Mona Gieze, Bert van Lammeren,
Jaargetijde Joke Grispen - Konings

St. Josephkerk
Zaterdag 18 januari:

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochiecentrum en de secretariaten:
O.L. Vrouw tel: 0165-534645. Geopend: op werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:
Dinsdag      09.00 u Eucharistieviering in Mariagaard
Dinsdag      14.30 u Rozenkransgebed in de St. Josephkerk
Woensdag   14.00 u Seniorenviering in Pastoraal Steunpunt Zuid
Donderdag  09.00 u Eucharistieviering in Mariagaard

Vieringen volgend weekend
H. Maria Hemelvaart
Zondag 26 januari 09.30 uur Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor St. Caecilia.
Voorganger: pastor P. Swinne
Zaterdag 25 januari 18.30 u Woord- en Communieviering met samenzang
Voorganger: pastor P. Versnel.
Zondag 26 januari 09.30 u Eucharistieviering m.m.v. St. Alfonsuskoor
Voorganger: pastor F. Burm.
Sint Josephkerk
Zaterdag 25 januari 17.00 u Vormselviering m.m.v. Koorgroep Cadans Voorgangers: Mgr. J. Liesen en pastoor R. v. Bronswijk.
Zondag 26 januari 11.00 u Geen viering. U bent van harte welkom in de oecumenische viering in de Kruiskerk.