sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Tel: 0165- 534667 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur

******

Mededelingenblad voor 8 maart 2020

De liturgie van deze dag: Negentiende zondag door het jaar

Ter overweging
negentiendezondag door het jaarHet licht
Heer, toen ik in het diepe dal zat
en geen spatje meer zag 
van het licht aan de top,
heb ik U aangeroepen en het werd lichter.
Het licht kwam in het dal,
en langs het licht
klauterde ik weer omhoog,
moeizaam,
maar eenmaal aan de top zag ik het licht in volle glorie.
Het leed was geleden en dankbaar heb ik Uw licht omhelsd.
Nu weet ik zeker; U bent het stralende licht aan de top van de berg,
maar ook de schittering van het vonkje in het dal.
Toon Hermans, nieuw gebedenboek
Wanneer heb ik zelf voor het laatst iemand bemoedigd?

Mededelingen

Bloemen- en kruidenzegening
Traditiegetrouw worden met Maria ten Hemelopneming bloemen en kruiden gezegend. U wordt uitgenodigd een bosje bloemen en of kruiden mee te brengen. Tijdens de dienst worden ze gezegend en na afloop neemt u ze mee naar huis of maakt u er iemand anders blij mee. Zo wordt uw huis, of dat van een ander, gezegend. Deze zegening vindt plaats in de St. Josephkerk, in de vieringen van zaterdag 15 augustus om 17.00 u en zondag 16 augustus om 11.00 u. De vorige jaren kon men zelf de bundel naar het altaar brengen,
maar in verband met corona geeft u ze af achter in de kerk. Voor de viering worden ze naar het altaar gebracht en voor het einde worden ze weer naar achter gebracht waar men ze op kan halen.
We sluiten aan bij een oude traditie. Deze is bij ons weer opgepakt op initiatief van pastor Bert Mom die afkomstig was uit Limburg, waar het gebruik nog steeds in ere gehouden wordt. In de tiende eeuw ontstond de vaste gewoonte om met Maria Tenhemelopneming, hartje zomer, een boeket van zeven (volgens sommige bronnen twaalf) met de hand geplukte bloemen en kruiden mee te brengen. De samenstelling verschilde van streek tot streek. Bijvoorbeeld: naast twee soorten granen werden er twee onheil werende kruiden en twee soorten geneeskrachtige kruiden toegevoegd. Ook een walnoottak kon er bij zijn. De kruidenbundels werden meegenomen en gedroogd om in de lange winter de geuren van de zomer vast te houden. De geneeskrachtige kruiden werden gebruikt bij ziekte of tegenslag. Ook werden ze wel aan anderen gegeven als geluk en voorspoed brengend geschenk.
U mag natuurlijk kruidenbundels meebrengen die hier precies aan voldoen, maar het mogen ook gerust ook bloemen zijn uit de tuin of uit de winkel. Zolang ze maar kleuren, geuren of ergens goed voor zijn!

Eucharistieviering in de tuin van de O.L. Vrouwekerk
De viering van zondag 16 augustus om 09.30 uur “Maria ten Hemelopneming” is bij goed weer in de tuin van de O.L. Vrouwekerk. Daar is het mogelijk om voldoende afstand te creëren zodat de Marialiedjes meegezongen kunnen worden.

Restauratie kerstgroep O.L. Vrouwekerk
Omdat de oude kerststal afkomstig uit de Kruiskerk begint te verslijten en niet meer te herstellen is, is afgelopen winter het plan opgevat om de oude kerststal uit de tijd van de Paters Redemptoristen uit de kelder te halen om deze opnieuw te gebruiken in de komende kerstperiode. Deze historische kerststal (stamt uit ca. 1890) heeft door de jaren heen ook heel wat geleden, maar is te restaureren
Wilt u een steentje bijdragen aan deze restauratie, dan kunt u altijd uw bijdrage stoppen in de dankengel die achter in de O. L. Vrouwekerk staat. Alle kleine beetjes helpen. Op de uitgebreide folder vindt u meer mogelijkheden om het herstellen van deze historische beelden te ondersteunen.
De werkgroep ‘restauratie kerstgroep O. L. Vrouwekerk’ van de Stichting Orgelfonds Roosendaal streeft ernaar om tijdens de komende kerstperiode deze ‘oude’ kerststal te doen herleven en de beelden hun vertrouwde plaats terug te geven. Bij voorbaat dank voor uw hulp.

Onze Lieve Vrouwekerk (Paterskerk) Kade 21 op zaterdagmiddag open.
Voor een bezinningsmoment of om een kaarsje op te steken. De kerk heeft een beschermde status als rijksmonument. (1874)
Is ook als zodanig te bezoeken tussen 14.00 en 15.30 uur.
Er zijn vrijwilligers aanwezig. Gratis toegang.
Bezoek ook de achter de kerk gelegen Paterstuin. Een oase van rust.

Blijft u meedoen aan wij willen delen?
Voor gezinnen die nog steeds onze hulp nodig hebben, vragen wij u om mee te blijven doen met deze actie. Wat het meest welkom is, zijn de levensmiddelen die we dagelijks of wekelijks gebruiken zoals koffie en filterzakjes, pasta en pastasaus, soep, groenten, crackers, maar ook schoonmaakartikelen en wasmiddelen zijn hard nodig. Namens alle gezinnen die een beroep op ons kunnen doen, willen wij u hartelijk danken voor het meedenken en -doen.

Algemene geloofscursus
Het Sint Franciscuscentrum, organiseert in de derde ronde van de algemene geloofscursus – module IV ‘Inleiding Bijbel’. Daarnaast biedt zij ook het ‘Bijbellezen‘ en de cursusreeks ‘Heiligen, heiligenlevens en spiritualiteit – Online’. Deze cursussen zijn bestemd voor gelovigen, vrijwilligers in de parochie en voor alle andere geïnteresseerden. Op de site van het Franciscuscentrum kunt u meer informatie vinden.

Niet meer aanmelden voor de weekendvieringen.
Om vieringen te kunnen bijwonen hoeft u zich niet langer meer vooraf aan te melden. Wel blijven voorlopig alle andere maatregelen bij het samen vieren van kracht.

Tijdens de viering in de kerken in het weekend van 8 – 9 augustus is er één collecte. Deze collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en Bisdom.

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum en de secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:
Dinsdag 11 augustus 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: Pastor P. Swinne
Donderdag 13 augustus 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Voorganger: Pastor P. Swinne

Vieringen komende weekend:
H. Maria Hemelvaart
Feest Maria ten Hemelopneming
Zondag 16 augustus 09.30 uur Woord- en Communieviering
m.m.v. gemengd koor St. Caecilia
Voorganger: Pastor M. Zopfi

O.L. Vrouwekerk
Feest Maria ten Hemelopneming
Zaterdag 15 augustus 18.30 uur: Woord en Communieviering
Voorganger: Pastor M. Zopfi
Zondag 16 augustus 09.30 uur: Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk

St. Josephkerk
Feest Maria ten Hemelopneming
Zaterdag 15 augustus 17.00 uur: Woord- en Communieviering
met kruidenzegen
Voorganger: Pastor M. Zopfi
Zondag 16 augustus 11.00 uur: Eucharistieviering met kruidenzegen
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.

designed by PJM Rademakers