sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 20 januari 2019

De liturgie van deze dag: Tweede zondag door het jaar tweedezondfagdoorhetjaar

Eerste lezing uit de profeet Jesaja 62, 1-5
      De bruidegom verheugt zich over de bruid.
Antwoordpsalm uit Psalm 96
      Meldt aan de naties Gods wondere daden.
Tweede lezing van heilige apostel Paulus aan de christenen
van Korinthe 12, 4-11;
      Een en dezelfde Geest deelt aan ieder zijn gaven uit zoals Hij het wil.
Evangelie volgens Johannes 2, 1-12
      Zo maakte Jezus in Kana in Galilea een begin met de tekenen.

Ter overweging

Het woordje ‘kerk’ komt van ‘Kuriake’, letterlijk vertaald: ‘van de Heer’ (denk aan Kyrië).
Bij ‘kerk’ denken we vaak eerst aan het gebouw, maar meer nog gaat het om de gemeenschap van gelovigen, om ‘de mensen van de Heer’.
De apostel Petrus schrijft: “Treed toe tot Hem, de levende steen.
Laat u als levende stenen opbouwen tot een geestelijke tempel.”
Telkens worden we daartoe geroepen. De eerste uit de doden, die water maakt tot wijn,
maakt ons tot zijn genoden, wil onze toekomst zijn. Hij brengt ons samen, Hij maakt ons tot kerk.

Seniorenmiddag met film ‘Extremely LOUD & incredibly CLOSE’ in Fatimahuis.
Van harte nodigen wij u uit voor een filmmiddag op donderdagmiddag 24 januari a.s. Deze ontmoetingsmiddag wordt gehouden in het Fatimahuis aan de Doctor Schaepmanlaan 92 te Roosendaal. U bent vanaf 13.00 uur welkom voor een kopje koffie of thee. Om 13.30 uur beginnen we met het programma. De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur. Tweede zondag door het jaar.
De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonathan Safran Foer- vertelt het verhaal van de negenjarige Oskar Schell, een intelligente, vindingrijke jongen uit New York. Nadat zijn vader op 9/11 in het World Trade Center om het leven is gekomen, vindt Oskar een sleutel tussen diens bezittingen en gaat op zoek naar het bijbehorende slot. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een aantal bijzondere mensen met elk een eigen verhaal. Ieder van deze ontmoetingen brengt hem iets dichter bij de man die zijn vader was en die hem hielp zijn angst te overwinnen voor de luidruchtige, gevaarlijke wereld om hem heen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden voor deze middag.

H. Vormsel
Zaterdag 26 januari 17.00 uur worden jongeren van de Sint Norbertusparochie door Bisschop J. Liesen gevormd. Deze viering wordt gehouden in de Moeder Godskerk, Pres. Kennedylaan.

Nashville - tegengeluid
regenboogvlag xl 220x74cmEr is een site geopend waarop u een tegengeluid kunt laten horen.
Op deze site staat de volgende tekst:
'Afgelopen weken werd duidelijk zichtbaar dat sommige delen van
kerkelijk Nederland mensen van de LHBTI+ gemeenschap niet kunnen omarmen.
In reactie daarop wil we staan voor een diverse, inclusieve en veilige kerk voor iedereen.
Ik geloof dat Gods onvoorwaardelijke liefde voor iedereen is, ook voor wie zich in de kerk niet geaccepteerd weet.' Bent u het met het bovenstaande eens? Ga dan naar de website van de parochie om langs deze weg uw steunbetuiging achter te laten.

Op zaterdag 2 februari is er een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.V. kerk, Kade 23, van
10.00 - 17.00 uur: een dag van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen. Begeleiding: Theresia de Meijer (0165-558916)

Met aandacht
In het teken van de maand van de spiritualiteit wordt er op woensdag 6 februari een workshop gehouden, waarin met speelse ernst aandacht wordt ingeoefend.
De avond begint om 18.00 uur met een soep- en broodmaaltijd, met aandacht gemaakt en genoten! De afsluiting is om 22.00 uur in de dagkapel van de St. Josephkerk. Aanmelden kan uiterlijk tot 5 februari bij het secretariaat tel: 0165-534667 in verband met de maaltijd.

Vieringen in de komende week

Dinsdag  09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard
 Dinsdag  14.30 uur  Rozenkransgebed in St. Josephkerk