sint norbertus

Zondag 29 april 2018vijfdezondagvanpasen

De liturgie van deze dag: Vijfde zondag van Pasen

Eerste lezing uit het boek van de Handelingen der Apostelen 9, 26-31
        Hij verhaalde hen, hoe hij onderweg de Heer gezien had.
Antwoordpsalm uit psalm 22
        Voor heel de menigte zal ik U prijzen.
Tweede lezing uit de eerste brief van de heilige apostel Johannes 3, 18-24
        Dit is zijn gebod: dat wij geloven en liefhebben.
Evangelie uit Johannes 15, 1-8
        Wie in Mij blijft terwijl Ik blijf in hem die draagt veel vrucht.

Ter overweging

Ik ben de ware wijnstok, mijn Vader is de landman
jullie zijn de ranken, dus blijf in Mij,
want wie in Mij wil leven die zal Ik leven geven. Blijf in mijn liefde, blijf in Mij.

Elke rank die zonder vrucht blijft neemt Hij weg
Elke rank die vrucht draagt Die snoeit Hij zodat ze bloeien kan.

O Heer Jezus leer mij te blijven in U, ook als U gaat snoeien
Ik weet dat het uw liefde is. Jezus leer mij te groeien in U,
laat mij bloeien met alle levenskracht die in U is.
Van U is de macht, van U is de glorie, van U is de heerlijkheid.
Elly en Rikkert

Mededelingen

Twee jaar lang is er een Taizéviering geweest in Roosendaal en vijftien jaar in Wouw. We willen nu de Taizévieringen in Roosendaal weer oppakken op de eerste woensdag van de maand, te beginnen op 2 mei a.s. om 19 u tot 19.30 u in de kapel Mariagaard in de Nieuwstraat.
Een eenvoudige viering met veel bekende Taizéliederen, 10 min. stilte, Bijbellezing en persoonlijke voorbeden. U bent van harte welkom op woensdag 2 mei 19.00 uur in Mariagaard.

Op vrijdag 4 mei is de dodenherdenking. Bij de herdenking bij het monument in de Parklaan is een delegatie van de Raad van Kerken, ook vanuit de Sint Norbertusparochie, aanwezig.

Op zaterdag 5 mei is er een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.V. kerk, Kade 23, van 10.00 - 17.00 uur: een dag van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen. Begeleiding: Theresia de Meijer (0165-558916)

Zaterdag 5 mei 10.00 – 12.00 uur kleding inzameling voor “Mensen in nood” in de St. Josephkerk. Tevens kunt u boeken, platen, Cd’s en verdere artikelen inleveren voor de rommelmarkt.

Al een aantal jaren vertrekt een groepje dapperen op Hemelvaartsdag te voet richting de Kapelberg.
KapelbergRoosendaalDaar wordt een kleine viering gehouden, waarbij we in de verte de fanfare uit Oud Gastel al horen aankomen. Vervolgens gaan we via een andere weg weer terug, genietend van stilte en natuur. Onderweg stoppen we voor een worstenbroodje of boterham met...in de St. Josephkerk
Voor wie mee wil doen met het dauwtrappen: we starten op donderdag 10 mei precies om 05.30 uur vanaf de St. Josephkerk.
In verband met eten: graag aanmelden vóór 7 mei via 0165 - 53 46 67

Wij willen delen. Deze actie bevelen wij van harte bij u aan. Elke maand worden gezinnen blij gemaakt met een levensmiddelenpakket dat door parochianen bijeen gebracht wordt. U vindt in elke kerk een mand met het opschrift ‘Wij willen delen’. Kerkgangers kunnen daarin artikelen doen die een gezin nodig heeft. Wij hopen dat u mee wilt delen, en we danken u voor uw gaven!

Vieringen in de komende week

Dinsdag   09.00 uur   Eucharistie in Mariagaard
    14.30 uur   Rozenkransgebed in St. Josephkerk