sint norbertus

Zondag 6 december 2020

De liturgie van deze dag: Tweede zondag van de Advent

Ter overweging

mededelingIn deze tijd wensen we meer dan ooit
dat alles anders wordt, beter dan nu.
Wat bedoelen we dan met ‘anders’?
Zoals het was vóór de coronacrisis?
Of heeft de coronacrisis u dingen doen zien
die u tevoren minder in de gaten had
en mag de toekomst
er toch anders uit gaan zien?
Wat wenst u voor de wereld?
Welke mooie, nieuwe dingen zou u willen delen met de mensen om u heen?
Wat is er nodig om dit te realiseren?
Wat kunnen wijzelf doen?

10 jaar Vespervieringen!
Het is in Roosendaal al 10 jaar traditie om tijdens de adventsperiode op zondag de vespers te zingen, het avondgebed zoals dat in kloosters en geloofsgemeenschappen over de hele wereld gebeden en gezongen wordt. Ook dit jaar klinken elke zondag in de Advent om 17.00 uur de inmiddels vertrouwde gezangen in de OL. Vrouwekerk aan de Kade. De setting leent zich uitstekend voor een bijeenkomst tijdens deze coronatijd: de ruimte tussen de twee altaren garandeert ruime afstand en dus een veilige omgeving om op een ingetogen manier stil te staan bij het naderende kerstfeest.
Tijdens de vesperviering worden psalmen gezongen zoals in de abdijen in Nederland en België, gebeden worden uitgesproken, een woord uit de Bijbel klinkt, een korte bezinning volgt. De bijeenkomst van ongeveer een half uur is een moment van rust, verstilling en contemplatie, kwaliteiten die we steeds meer gaan waarderen in deze jachtige tijd.
Normaal gesproken worden de gezangen in afwisseling met de aanwezigen uitgevoerd door de Cantores van OL. Vrouw. Dit jaar is dat anders omdat de kerkgangers vanwege de coronamaatregelen niet mogen zingen. Toni Raats begeleidt de gezangen op het orgel.

Adventsactie 2020
Miljoenen vrouwen en kinderen wereldwijd lijden honger. Gevolg: ondervoeding waardoor men nauwelijks energie heeft om te leren of te werken. Daardoor kan men niet voldoende goed voedsel kopen, en alles blijft zo doorgaan. Adventsactie wil vrouwen en kinderen helpen ontsnappen aan die vicieuze cirkel van armoede en ondervoeding. We steunen dit jaar diverse projecten die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groenten, granen en fruit kunnen verbouwen.
Wij sluiten in onze parochie hierbij aan met een ludieke actie waarvan de opbrengst naar de Adventsactie gaat: kweek uw eigen tuinkers!
Koop in de kerk of het parochiesecretariaat (Sint Josephstraat 2) een zakje tuinkerszaad voor slechts € 1,.- U bestrijdt ondervoeding en als beloning krijgt u zelf ook gezond voedsel, gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen.
Het door onze vrijwilligers handgemaakte zakje kunt u later gebruiken voor geurzeep of lavendel.

Kerstmarkt winkelKerstwinkeltje in de Sint Joseph
In deze coronatijd is het niet mogelijk om de gebruikelijke kerstmarkt te houden. Daarom dit jaar een k kleinschalige uitvoering in de vorm van een kerstwinkeltje. Naast allerlei kerstartikelen worden er ook zelfgemaakte kerststukjes verkocht. parochiecentrum
Het kerstwinkeltje is geopend op vrijdagavond 11 december van 18:00 tot 20:00 uur en zaterdag 12 december van 10:00 tot 14:00 uur.
Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen nageleefd zoals: handen desinfecteren bij binnenkomst, 1, 5 meter afstand, verplicht mondkapje dragen en een beperkt aantal mensen tegelijk in het winkeltje. U bent van harte welkom in het parochiecentrum aan de St. Josephstraat 2

Tijdens de vieringen in de kerken in het weekend van 5-6 december zijn er twee collectes. De eerste collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom. De tweede collecte is bestemd voor de Caritas.
Ondanks onze huidige welvaartmaatschappij zijn er mensen die vermalen dreigen te worden in de raderen van de bureaucratie. Caritas probeert hulp te bieden aan deze mensen.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 1.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 8 december 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Donderdag 10 december 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard

Vieringen komende weekend:

H. Maria Hemelvaart
Zondag 12 december 09.30 uur Woord- en Communieviering

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 11 december 18.30 uur Woord- en Communieviering
Zondag 12 december 09.30 uur: Eucharistieviering
Zondag 12 december 17.00 uur Vesperviering
Voorganger: Dhr. M. v.d. Heuvel

St. Josephkerk
Zaterdag 11 december 17.00 uur Woord- en Communieviering
Zondag 6 december 11.00 uur: Eucharistieviering
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.