sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 23 september 2018

De liturgie van deze dag: Vijfentwintigste zondag door het jaarvijentwintigstezondagdoorhetjaar

Eerste lezing uit het boek Wijsheid
       laten we hem oordelen tot een schandelijke dood.
Antwoordpsalm uit Psalm 54
       Toch is het God, die mij helpt, de Heer die mijn leven bewaart
Tweede lezing uit de brief van de heilige apostel Jakobus 3, 16 - 4, 3
Gerechtigheid is een vrucht van de vrede.
       Wie de vrede nastreven zullen haar oogsten.
Evangelie uit Marcus, 9, 30 - 37
       De Mensenzoon wordt overgeleverd...
       Als iemand de eerste wil zijn moet hij de dienaar van allen zijn.

Ter overweging

Gebed in de Vredesweek:
Heer, maak mij tot een instrument van uw vrede.
Laat mij liefde brengen waar haat is, vergeving waar schuld is;
laat mij eenheid brengen waar tweedracht is, en waarheid waar dwaling is;
laat mij geloof brengen waar twijfel is, hoop waar wanhoop is, licht waar het duister is.
Laat mij vreugde brengen waar verdriet is.

Heer, maak dat ik er meer op uit ben te troosten dan getroost te worden,
te begrijpen dan begrepen te worden, te beminnen dan bemind te worden.
Want door te geven ontvangen we, door onszelf te vergeten vinden we,
door te vergeven wordt ons vergeven,
door te sterven verrijzen we tot het eeuwige leven.
Sint Franciscus

Mededelingen

Woensdag 26 september gaan ouders in gesprek over geloven in het dagelijks leven. Onder het thema “Waardevol opvoeden” komen ouders bij elkaar, met hun eigen vragen over geloven en opvoeden. Ter sprake komt bv. Hoe kun je met je kinderen bidden? Wat vertel je over de dood? Is het nodig om naar de kerk te gaan om te geloven? Samen wordt gezocht naar manieren om met deze en andere vragen om te gaan. Locatie: parochiecentrum Moeder Gods Tijd: 20.00 uur

Seniorenmiddag met film in Fatimahuis
Voor belangstellende senioren uit Roosendaal is er op donderdagmiddag 27 september om 13.30 uur een filmmiddag in het Fatimahuis. De zaal is vanaf 13.00 uur geopend.
Titel van de film is: “Centraal Station”
In de buurt van het centraal station van Rio de Janeiro, verdient Dora, een voormalige lerares van bijna zestig, haar boterham met het schrijven van brieven voor analfabete migranten. Tot haar arme klanten behoren Ana en haar jonge zoon Josué. De jongen heeft zijn vader nooit gezien en hoopt hem dankzij de geschreven brieven op het spoor te komen. Als Ana sterft, vraagt Josué Dora om hulp bij zijn zoektocht. Samen ondernemen zij een boeiende reis door het hele land.
Locatie; Doctor Schaepmanlaan 92 Roosendaal.

Zondag 30 september wordt een oecumenische viering gehouden. De viering met als thema
‘Stad van Vrede’ vindt plaats in het kader van het 750 jarig bestaan van Roosendaal.
De viering wordt om 10.30 uur gehouden op de (Oude) Markt, vanuit het podium waar in de laatste week van september allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden. Het is de bedoeling om voorbede te formuleren met hulp van alle Roosendalers. U kunt uw intentie of uw goede wens voor Roosendaal sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 6 oktober is er een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.V. kerk, Kade 23, van 10.00 - 17.00 uur: een dag van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen. Begeleiding: Theresia de Meijer (0165-558916)

Vieringen in de komende week

Dinsdag   09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard
    14.30 uur  Rozenkransgebed in St. Josephkerk