sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 11 november 2018

De liturgie van deze dag: Tweeëndertigste zondag door het jaartweeendertigstezondagdoorhetjaar

Eerste lezing uit het boek Koningen, 17,10-16
       Van een handvol meel maakte de weduwe een broodje
       en bracht het naar Elia
Antwoordpsalm uit Psalm 146, 7,8,9a,9bc -10
       De Heer zal ik loven mijn leven lang
Tweede lezing uit de brief aan de Hebreeën, 9, 24-28
       Christus is eenmaal geofferd om de zonden van velen te delgen.
Evangelie uit Marcus, 12, 38-44
       Deze arme weduwe heeft het meest geofferd

Ter overweging

Op 7 november viert de Kerk het feest van de H. Willibrordus, de patroon van de Nederlandse Kerkprovincie. Willibrordus was een Engelse monnik, die rond het jaar 700 in de Nederlanden missioneerde. Hij stichtte meerdere kloosters en kerken.
Hij overleed in 739 in Echternach, waar hij werd begraven.
Goede God, beziel telkens mensen om te doen wat goed is en wat vrede brengt;
help ons op onze wijze zorg te dragen voor mens en wereld,
en te getuigen van uw liefde. Amen

Mededelingen

De keuze voor het sluiten van twee kerken in Roosendaal en het proces daarom heen laat velen niet onberoerd. Veel kerkgangers hebben herinneringen aan 'hun' kerk.
Daarom is er op 15 november 19.30 uur in de O.L. Vrouwekerk een avond waar u uw vragen over het voorgenomen besluit kunt stellen. Via de website kunt u zich voor deze avond aanmelden.
U kunt zich tevens aanmelden voor een persoonlijk gesprek.

Wat is uw scheppingsverhaal?
Woensdag 14 november gaan Marjo den Bakker, Kitty de Bruin en Marjeet Verbeek in op scheppingsverhalen uit verschillende culturen en religies. Natuurlijk komen het joods-christelijke scheppingsverhaal uit Genesis 1, evenals het seculiere verhaal van De Oerknal aan de orde. Wat hebben deze verhalen ons te vertellen? Woensdag 28 november bent u uitgenodigd uw eigen scheppingsverhaal te vertellen in woord, beeld, muziek. Deze bijeenkomsten worden gehouden in het Parochiecentrum, St. Josephstraat 2, Roosendaal van 19.30 – 22.00 uur. Opgave vóór 12 nov.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een andere kerst
Op 25 december, eerste kerstdag, organiseert De Gemeenschap van Sant’Egidio Een andere kerst. Het is een feestmaal voor mensen die met Kerstmis alleen zijn, zich eenzaam voelen of weinig financiële ruimte hebben. Tot de gasten behoren ook mensen die zich in een noodsituatie bevinden of met wie een toevallige ontmoeting tot stand is gekomen. Er wordt gezamenlijk gegeten, gebeden en gezongen. Het wordt de aanwezigen zo aangenaam mogelijk gemaakt. Mieke Stroop en Henk van der Westen zijn de twee ‘trekkers’ van deze dag. Dankzij de hulp van sponsoren en veel vrijwilligers is het mogelijk deze dag te organiseren. Dit jaar is het feest op dinsdag 25 december in de Onze Lieve Vrouwekerk, ’s middags van 15.30 tot 18.30 uur. Inschrijven van gasten en vrijwilligers is mogelijk van 1 november tot 1 december. Dit kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vrijwilligers die reeds eerder hebben meegewerkt krijgen een persoonlijke uitnodiging om zich in te schrijven.

Vieringen in de komende week

Dinsdag   09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard
    14.30 uur  Rozenkransgebed in St. Josephkerk