sint norbertus

Mededelingenvel voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 22 juli 2018

De liturgie van deze dag: Zestiende zondag door het jaarzestiendezondagdoorhetjaar

Eerste lezing uit de profeet Jeremia 23, 1-6
       Ik breng de overgebleven schapen bijeen
       en stel herders over hen aan.
Antwoordpsalm uit psalm 23
       De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort.
Tweede lezing uit de twee brief van de apostel Paulus
aan de christenen van Efeze 2, 13-18
       Hij is onze Vrede, Hij die de twee werelden één heeft gemaakt.
Evangelie volgens Marcus 6, 30-34
       Zij waren als schapen zonder herder.

Ter overweging

Goede God
In het volle licht en de rijke warmte van de zomer
laat Gij zien wat Gij ons gunt:
een overvloed aan leven en vruchtbaarheid.
We danken U voor uw levenskracht, God,
voor de zonkracht die wij mogen genieten,
voor de weldadige pracht van dit seizoen,
voor de verbondenheid van mens en schepping.
Geef ons het vermogen om uw gaven te genieten,
om te vertrouwen op uw goedgunstigheid
en te bouwen op liefde en hoop.
Help ons zorgzaam te zijn voor mens en aarde,
opdat wij uw schepping koesteren en bewaren voor onze kinderen.
Help ons liefdevol te leven zoals U ons voorhoudt,
deze dag en alle dagen tot in de eeuwen der eeuwen. Amen.

Mededelingen

In het overzicht van de openingstijden secretariaten van de parochie is een fout geslopen. Het secretariaat St. Joseph is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur. Onze excuses daarvoor.

Na overleg is besloten op zondag 12 augustus in de Joseph toch een kindernevendienst te houden. De kinderen gaan bloemen maken die bij de kruiden- en bloemenzegening worden meegenomen.

Van 9 juli tot en met 26 augustus is er in de Sint Baafskerk in Aardenburg een tentoonstelling van beelden van Omer Gielliet. Twee beelden uit onze parochie zijn te zien op deze tentoonstelling. Het gaat om de beelden ‘De Schepping’ en ‘Gevecht met de draak’, die beide in de voormalige Goede Herderkerk een plaats hadden. Het beeld ‘De Schepping’ heeft ene plaats gekregen in de Moeder Godskerk, het andere beeld wordt bewaard in de O.L. Vrouwekerk, in afwachting van een plaatsing in Mariagaard.
Omer Gielliet was een Zeeuws-Vlaamse priester-kunstenaar. Hij beeldde zijn geloof letterlijk uit in houten beelden. Hij overleed vorig jaar, bijna 92 jaar oud. De Barbarakerk in Breskens is helemaal ingericht met kunstwerken van Omer Gielliet.

Wie helpt deze kinderen? Huiswerkbegeleiding in West.
Al drie jaar helpen zeven parochianen - in het kader van Sant’Egidio - kinderen uit Roosendaal-West met begrijpend lezen en rekenen. Op donderdag komen de basisschool -leerlingen en enkele kinderen uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs van 15.30 uur tot 17.30 uur naar het wijkcentrum. Elk kind ontvangt één uur ondersteuning. De behoefte aan deze ondersteuning is groot.
Daarom zoeken wij nog enkele begeleiders die bereid zijn hen te helpen. Een onderwijs achtergrond is niet persé noodzakelijk. Materiaal is er voldoende. We beginnen weer op donderdag 20 september.
Heb je interesse of vragen laat dat even weten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 4177 4355.

Achter in onze kerken staan manden voor de actie ‘wij willen delen’. Uw gaven (houdbare levensmiddelen en andere producten) worden gedeeld met gezinnen die moeilijk rond kunnen komen. Dank voor uw bijdragen!

Vieringen in de komende week

Dinsdag   09.00 uur  Eucharistie in Mariagaard
    14.30 uur  Rozenkransgebed in St. Josephkerk