De dreumes- peuterkleutervieringen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 7 jaar en hun ouders.

De vieringen zijn altijd in de huiskapel van de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 21 en beginnen om 11.00 uur, tenzij anders vermeld.

Ook dit jaar gaan we luisteren naar ”Verhalen van Jezus”, vooral de parabels en gelijkenissen

verhalenvanjezus

Jezus was een goede man. Veel mensen wilden bij hem horen. Zij werden zijn vrienden. In de peuterkleutervieringen van dit jaar luisteren we naar zijn verhalen. Soms spelen we er zelf in mee!
Ook horen we verhalen over de grote feesten van het Jaar: Kerstmis, Pasen, Pinksteren.

We beginnen elke viering met het slaan op de bel.
Dan steken we de grote kaars van Jezus aan.
We maken een kruisteken en zingen ons vaste welkomstlied:

Wees welkom allemaal
en luister naar een mooi verhaal
van Jezus die de mensen kent.
Hoe groot en ook hoe klein je bent
Hij wil er altijd zijn,
voor groot en voor klein.

Als we het verhaal gehoord en gespeeld hebben, zingen we een lied dat past bij het verhaal.

Daarna bidden we samen een gebedje. Nog één keer zingen we het liedje, we maken een kruisteken en dan luiden we weer de bel.

Nieuw dit jaar!

Naast de peuterkleutervieringen hebben we dit jaar in november, februari en april vieringen speciaal bedoeld voor de allerkleinste parochianen:

DREUMES peuterkleutervieringen

Tijdens deze vieringen staan de allerkleinste parochianen centraal. Nog meer dan in de andere vieringen worden hierbij alle zintuigen aangesproken.
Peuters, kleuters en oudere kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom, maar deze vieringen zijn in het bijzonder gericht op de dreumesen tot anderhalf jaar.

Na afloop gaan we nog wat drinken in de refter.

Meestal krijgen de kinderen nog iets mee: een kleurplaat, een boekje of iets anders dat bij het onderwerp past.

Op de site in de agenda en via de digitale nieuwsbrief kunt u kijken wanneer de volgende vieringen zijn.

Kalender dreumes- peuterkleutervieringen 2018 - 2019

In onderstaande tabel herkend u de dreumesvieringen aan de hoofdletter D.

Datum Tijdstip  Onderwerp
 07-10     11.00 uur       Het verloren schaap
 04-11  11.00 uur  D  Hoe het begon ( scheppingsverhaal)
 02-12  11.00 uur    Het verloren Muntje
 25-12  15.00 uur    Kerstviering
 06-01  11.00 uur    Driekoningen
 03-02  11.00 uur  D   Parochiële viering (Maria Lichtmis)
 Dopelingen uit de Norbertusparochie
 10-03  11.00 uur    Weinig kan veel, verhaal over een
 Mosterdzaadje, zout en gist.
 07-04  11.00 uur  D  De ark van Noach
 21-04  11.00 uur    Pasen
 09-06  11.00 uur    Pinksteren
 30-06  11.00 uur    Laatste viering voor de vakantie als