De peuterkleutervieringen zijn bedoeld voor kinderen van 1 tot 7 jaar en hun ouders.

De vieringen zijn altijd in de huiskapel van de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 21 en beginnen om 11.00 uur, tenzij anders vermeld.

Het thema van dit jaar is ”Verhalen van Jezus”.

De vrienden van jezus
Jezus was een goede man. Veel mensen wilden bij hem horen. Zij werden zijn vrienden. In de peuterkleutervieringen van dit jaar luisteren we naar zijn verhalen. Soms spelen we er zelf in mee!

Ook horen we verhalen over de grote feesten van het Jaar: Kerstmis, Pasen, Pinksteren.

We beginnen elke viering met het slaan op de bel.
Dan steken we de grote kaars van Jezus aan.
We maken een kruisteken en zingen ons vaste welkomstlied:

Wees welkom allemaalBarthimëus
Wees welkom allemaal
en luister naar een mooi verhaal
van Jezus die de mensen kent.
Hoe groot en ook hoe klein je bent
Hij wil er altijd zijn,
voor groot en voor klein.

Als we het verhaal gehoord en gespeeld hebben, zingen we een lied dat past bij het verhaal.

Daarna bidden we samen een gebedje. Nog één keer zingen we het liedje, we maken een kruisteken en dan luiden we weer de bel.

Een viering voor peuters en kleuters duurt ongeveer een half uur.

Na afloop gaan we nog wat drinken in de refter.

Meestal krijgen de kinderen nog iets mee: een kleurplaat, een boekje of iets anders dat bij het onderwerp past.

Op de site in de agenda en via de digitale nieuwsbrief kunt u kijken wanneer de volgende vieringen zijn.

Datum Tijdstip Onderwerp
 01-10-2017     11.00 uur     Een schat in de hemel
 03-12-2017  11.00 uur  De twee bouwers
 25-12-2017  15.00 uur  Kerstviering met de drie koningen en sterren