In 2017 werden alle jongere senioren (tussen de 60 en de 70 jaar oud) in Roosendaal-Zuid geïnformeerd over de start van het project. Ruim 30 personen kwamen naar de startbijeenkomst in april 2017. Uiteindelijk werden 15 mensen geworven als vrijwilliger voor het project.

Door het seniorenpastoraat Roosendaal –Zuid werd geparticipeerd aan de ontmoetingsmiddag in de Moeder Godskerk, aan de burendag in de wijk Langdonk, en aan een middag voor ouderenkoren rond het jubileum van de Moeder Godskerk. In september 2017 werd een eerste ontmoetingsmiddag georganiseerd, met een deelname van 8 senioren.
In de loop van 2017 werden 113 oudere senioren eenmalig bezocht. Bij 10 oudere senioren komt een vrijwilliger regelmatig op bezoek.

Door de projectleider is kennisgemaakt met instellingen en organisaties die actief zijn voor senioren in Roosendaal-Zuid, zodat informatie kan worden uitgewisseld, en activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd.