Marinus van den Berg Sen.pastoraat ZDOp 30 oktober was de studiemiddag 'Geen bezoek zonder drempels', georganiseerd door seniorenpastoraat Zuid voor alle vrijwilligers die huisbezoeken verrichten en/of contacten opbouwen met senioren in de Sint Norbertusparochie.

Het was de eerste keer dat de vrijwilligers van het seniorenpastoraat Roosendaal Zuid en Roosendaal Noordoost, het maatjesproject van Sant’Egidio, de bezoekgroepen van de verschillende parochiekernen en leden van de werkgroep rouwverwerking bijeenkwamen voor een dergelijke studiemiddag.

2FA986C7 C982 49CB AB06 DA5C6299C9A9 Middel

Afgelopen maandag zijn we via de docu-film ‘Visages villages’ en de geur van lavandel met 44 mensen op vakantie getrokken naar Frankrijk. Onderweg lieten we ons verrassen en ontroeren door de beelden en bijhorende verhalen van de 90-jarige filmmaakster Agnès Varda en de 55 jaar jongere fotograaf JR.

In 2017 werden alle jongere senioren (tussen de 60 en de 70 jaar oud) in Roosendaal-Zuid geïnformeerd over de start van het project. Ruim 30 personen kwamen naar de startbijeenkomst in april 2017. Uiteindelijk werden 15 mensen geworven als vrijwilliger voor het project.

Door het seniorenpastoraat Roosendaal –Zuid werd geparticipeerd aan de ontmoetingsmiddag in de Moeder Godskerk, aan de burendag in de wijk Langdonk, en aan een middag voor ouderenkoren rond het jubileum van de Moeder Godskerk. In september 2017 werd een eerste ontmoetingsmiddag georganiseerd, met een deelname van 8 senioren.
In de loop van 2017 werden 113 oudere senioren eenmalig bezocht. Bij 10 oudere senioren komt een vrijwilliger regelmatig op bezoek.

Door de projectleider is kennisgemaakt met instellingen en organisaties die actief zijn voor senioren in Roosendaal-Zuid, zodat informatie kan worden uitgewisseld, en activiteiten op elkaar kunnen worden afgestemd.