sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Tel: 0165- 534667 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur en 13.30 - 16.00 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 7 augustus 2022

Negentiende zondag door het jaar

Ter overweging

waakzaamWaakzaam zijn is …
Waakzaam zijn is niet passief afwachten.
Het is een actief uitzien naar, alert zijn op mensen en gebeurtenissen.
Waakzaam zijn zet ons in beweging, maakt ons gespitst op het Rijk van God.
Het zegt iets over ons geloven dat het eens waar zal worden: vrede, liefde, recht, voor alle mensen van goede wil. Waakzaam zijn: dat is oog hebben wat echt belangrijk is en daaraan ook willen werken, met overtuiging en van harte.

Mededelingen

Klokken luiden voor de vrede
In navolging van een landelijk initiatief luiden onze drie kerken op maandag om 19.00 uur een kwartier de klokken als oproep tot gebed voor vrede in Oekraïne. U wordt uitgenodigd een tientje van de rozenkrans te bidden en de voorspraak in te roepen van Maria, Koningin van de Vrede.

Zomerse klanken vanaf de Sint-Jan
Ook deze zomer klinkt het carillon van de Sint Jan op de dinsdagavonden om de week vanaf 20.00 uur. Dit jaar met befaamde gastspelers uit Vlaanderen en zelfs Portugal. Dat is niet toevallig want allen studeerden aan de Koninklijke beiaardschool ‘Jef Denijn’ die dit jaar precies 100 jaar bestaat.

Sant’Egidio: bidden voor vrede in Europa
Elke donderdag om 19:00 uur is er in de O.L. Vrouwekerk een gebed voor de vrede. Bidt u mee?

Onze Lieve Vrouwekerk
Elke zaterdag is de Onze Lieve Vrouwekerk van 14.00 tot 15.30 uur geopend.

Expositie in OL-Vrouwekerk
De expositie “Roosendaal in de Kadekerk” met tweemaal twaalf schilderijen en foto’s gemaakt door Jos Antens en Ineke Stofmeel met karakteristieke beelden van Roosendaal zijn te bezichtigen t/m Monumentendag 10 september, zaterdag van 14.00 - 15.30 uur en zondag van 9.00 - 12.00 uur.

Mariaviering in de Paterstuin
Als het weer het toelaat, wordt op zondag 14 augustus om 9.30u opnieuw het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming buiten in de Paterstuin gevierd, met eerst een eucharistieviering en dan een processie. Vorig jaar werden we nog beperkt door coronamaatregelen, maar dit jaar hopen we het feest in volle vrijheid te kunnen vieringen.
Het Sint-Alfonskoor geniet in augustus van een welverdiende vakantie. In plaats daarvan zal het feest worden opgeluisterd door de schola “Ad Te Levavi”, met leden uit het hele bisdom, onder leiding van Vincent Schoenmakers, die bepaald geen onbekende is in Roosendaal. Vorig jaar waren er veel meer deelnemers dan het jaar daarvoor, ondanks corona. Gaan we Maria in 2022 met nóg eens verdubbelde krachten eren? Allen hartelijk welkom!

Uitzwaaiviering Kevelaer
Op zondag 14 augustus is om 11.00 uur in de Sint Josephkerk de “uitzwaaiviering” voor de bedevaart naar Kevelaer. We houden dan de liturgie aan van Maria Tenhemelopneming en het koor zingt de liederen die ook in Kevelaer ten gehore gebracht gaan worden. In die viering is er een bloemen– en kruidenzegen. Dit is een gebruik dat ook in Limburg, Zuid-Duitsland en Oostenrijk nog leeft. U wordt verzocht een bosje bloemen en/ of kruiden mee te brengen en die bij het Mariabeeld te leggen. In de loop van de viering wordt dit gezegend en u kunt ze bij u thuis of bij iemand anders als droogboeket aan de muur hangen als huiszegen. De soort is onbelangrijk, zolang ze maar kleuren, geuren, mooi of geneeskrachtig zijn.

Residentie De Kroeven
In augustus vervallen de vieringen in de Residentie i.v.m. de vakantieperiode. Alleen de senioren ontmoetingsmiddag staat gepland op Woensdagmiddag 17 augustus, met medewerking van het seniorenkoor onder leiding van dirigent Fanny Voeten. Natuurlijk is er ook tijd voor ontmoeting met een hapje en drankje. U bent welkom vanaf 13.30 uur en om 15.30 uur sluiten we de middag af. Daar er in de Residentie maar plaats is voor 50 personen vragen wij u zich op te geven vóór 15 augustus via het secretariaat van de parochie tel: 0176 534667 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Magazine ‘De Missionaire Parochie’
Het bisdom Breda heeft onlangs een magazine over “De Missionaire Parochie” uitgegeven. We willen de parochianen van de Sint- Norbertusparochie de gelegenheid geven om tegen een gereduceerd prijs van € 7,50 dit magazine te ontvangen. Als u van deze aanbieding gebruik wilt maken dan kunt u bellen naar één van de secretariaten zodat u op een bestellijst wordt gezet of in
één van de kerken een intekenlijst invullen. U kunt na contante betaling het magazine ophalen in één van de kerken. De actie loopt tot 1 september 2022.

Tijdens de vieringen dit weekend zijn er twee collectes. De eerste collecte is bestemd voor het werk binnen de parochie en het bisdom. De tweede collecte is bestemd voor de Caritas.

Opgave van de intenties en aanmelden speciale vieringen

Openingstijden secretariaten in vakantietijd tussen 25 juli en 4 september Tijdens kantooruren van het parochie centrum en de andere secretariaten:
St. Joseph: tel: 0165-534667. Open ma:-vrij: 09.00-11.30 u.
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Open ma-woe-vrij: 09.00-11.30 u.
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Open woe: 09.30-11.00 u.

Vieringen de komende week in Mariagaard:

Di. 9 augustus 09.00 u Eucharistieviering, kapelaan A. Varghese SVD
Do. 11 augustus 09.00 u Eucharistieviering, pastor em. B. Wooning SVD

Vieringen komend weekend:

Mariagaard
Zat: 13 augustus 17.00 u Eucharistieviering, kapelaan A. Varghese SVD
Hoogfeest Maria Tenhemelopneming
H.M. Hemelvaart
Zon: 14 augustus09.30 u Eucharistieviering, pastor em. B. Wooning SVD
Dagmis Maria Tenhemelopneming
O.L. Vrouwekerk
Zon: 14 augustus 09.30 u Eucharistieviering, pastoor M. Lindeijer SJ
Dagmis Maria Tenhemelopneming
St. Josephkerk
Zat: 13 augustus 17.00 u Eucharistieviering, pastor em. B. Wooning SVD
Hoogfeest Maria Tenhemelopneming
Zon: 14 augustus 11.00 u Eucharistieviering, pastor em. R. van Broekhoven
Viering voorafgaand aan bedevaart Kevelaar

Na de vieringen op zondag is er een ontmoetingsmoment met koffie/thee.

designed by PJM Rademakers