KerstmarktVolgende week zaterdag van 10.00 uur - 14.00 uur en zondag van 12.30 uur tot 16.00 uur is er in de Sint-Josephkerk traditiegetrouw deze gezellige markt. Naast de verkoop van allerlei kerstartikelen, kunt u tegen een kleine vergoeding op de foto met de kerstman.

In de miljoenenstad Kinshasa, hoofdstad van de Democratischewereldwinkel republiek Congo leven zo’n 30.000 kinderen op straat.
Adventsactie steunt hier het project Ndako Ya Biso (Ons Huis). Medewerkers halen de kinderen van straat en zorgen voor een veilig onderkomen, eten, kleding, gezondheidszorg en onderwijs. De kinderen krijgen ook psychische hulp om traumatische ervaringen te verwerken. En men probeert ze te herenigen met hun familie die dan ook begeleiding krijgt.
Heel de Advent staan er bussen achter in de kerk en in het weekend van 17 en 18 december wordt er een extra collecte gehouden.

In de Sint Josephkerk is dan ook de Wereldwinkel aanwezig met (h)eerlijke producten uit Derde Wereldlanden.

Ook op zaterdag 10 december, 14.00u, opent wethouder Eveline van der Star de ‘Etalages van hoop’ in de Dr. Brabersstraat: kerststallen met een wens of teken van hoop van sociale instanties in Roosendaal voor alle voorbijgangers.

Vanwege corona moesten wij helaas besluiten om de soepmaaltijden in de advent en desoepmaaltijd vasten stil te leggen. Soep eten met een mondkapje op: dat zagen wij niet zitten!

Maar mogelijk kunnen we dit jaar weer van start gaan en wel op de maandagen 28 november, 5, 12 en 19 december, steeds van 18 tot 19 uur in de Kruiskerk, Lucasplein 1, Roosendaal.

Het is een goede manier om elkaar te ontmoeten, bij te praten en intussen te genieten van een gezonde, lekkere soep. Ook is het mogelijk om het goede doel te steunen met uw bijdrage. Dat goede doel wordt in de advent: ‘Wij willen delen’.

Werkgroep Oecumenische Soepmaaltijden Roosendaal
voor informatie: telefoon 534506
Frans M. Vermeulen

gerarduskalender2023De Gerarduskalenders zijn er weer. Ze zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de O/.L.- Vrouwekerk. Elke maandag t/m vrijdagmorgen van 9.00 uur tot 11.30. De prijs is € 9,00.

kerst concert moeder gods

18 december 2022 15.00 uur Kerstconcert

Voor de laatste keer in de Moeder Godskerk ( Pr. Kennedylaan 73)

Uitgevoerd door Gemengd Koor Vox Jubilans

en leden van Roosendaals Gemengd Koor en voormalig Moeder Godskoor
o.l.v. Gunita Kronberga m.m.v. Tannie van Loon (orgel) en Martine van de Kar (solist)

Carols paterskerk 18 dec foto van Lia van DorstOp zondag 18 december wordt in O.L.Vrouwekerk om 17.00 uur een Ceremony of Lessons and Carols gezongen. Een mooie gelegenheid om helemaal in de sfeer van het naderende kerstfeest ondergedompeld te worden.

Het is inmiddels al meer dan 10 jaar een goed gebruik om in de OL Vrouwekerk aan de Kade, in de volksmond algemeen bekend als de Paterskerk, in de Advent en de Veertigdagentijd de vespers te vieren als voorbereiding op de hoogtijfeesten Kerstmis en Pasen.

Hieronder vindt u het programma van 2022-2023 van de kindervieringen en -activiteiten binnen onze parochie, voor zover dat op dit moment bekend is. Wijzigingen voorbehouden. Houdt u alstublieft de website en de nieuwsbrief van de parochie in de gaten voor eventuele aanvullingen of wijzigingen!

De Peuterkleutervieringen zijn speciaal gericht op de allerkleinsten van ongeveer 1 tot en met 7 jaar oud en hun ouders, broertjes en zusjes. Deze vieringen zijn op de 1e zondag van de maand om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 23 in Roosendaal, tenzij anders vermeld.

De Kindernevendiensten zijn gericht op kinderen van ongeveer 6 tot en met 12/13 jaar en zijn op de 3e zondag van de maand om 11.00 uur in de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 2 in Roosendaal, tenzij anders vermeld. Kleuters zijn natuurlijk ook van harte welkom, alleen kan het taalgebruik voor hen misschien nog moeilijk zijn.

December
7 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 2 december
14 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 9 december
14 december 14.15 uur Eucharistieviering
21 december 12.00 uur Adventsmaaltijd aanmelden vóór 16 december

Bij de Adventsmaaltijden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een goed doel.
Deze keer is het voor de “Stichting Paul”

In de maand december is er géén Seniorenviering.

Januari 2023
4 januari 12.30 uur Lunch aanmelden vóór 29 december
11 januari 14.00 uur Eucharistieviering
25 januari 14.00 uur Seniorenviering

Februari
1 februari 12.30 uur Lunch aanmelden vóór 27 januari
8 februari 14.00 uur Eucharistieviering
22 februari 14.00 uur Seniorenviering

Omgaan met rouw en verdriet is geen gemakkelijke opgave. Als je een dierbaar iemand uit je gezin, je familie of vriendenkring hebt verloren, lijkt het alsof je leven volkomen veranderd is. Gevoelens van verdriet over het gemis, boosheid, machteloosheid, het besef van het definitieve afscheid en leegte dringen zich op. Het is een tijd waarin mensen worstelen met vragen als: hoe ga ik met die gevoelens om, hoe ga ik verder?

Hallo jongens en meisjes,

Ben je tussen 1 en 7 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de peuterkleuterviering.
Iedere 1e zondag van de maand wordt deze leuke en leerzame viering speciaal voor jullie om 11.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Kerk gehouden.peuter 1

Tijdens elke viering vertelt Pastor Mary een bijzonder verhaal.
Samen zingen we vrolijke liedjes.

peuter 2Er wordt geknutseld en we ontdekken alle mooie plekken in de kerk.


Ook jullie ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

 

Hieronder vind je alle vieringen die nog gaan komen:

Deze zullen later in dit jaar weer worden opgestart.

peuter 3

Tot gauw!
Pastor Mary, Chantal, Ilona, Ria en Martina

Werkgroep peuterkleuterviering
Sint Norbertusparochie Roosendaal

Jong Katholiek Roosendaal is opgericht op 14 februari 2014. Hiervoor was reeds een kleine jongerengroep actief welke is ontstaan na het initiatief om samen met een aantal jongeren naar de Stille Omgang in Amsterdam te gaan. Daar werd de basis gelegd voor wat nu een enthousiaste groep jonge gelovigen is. Een groep die als doel heeft jongeren zich thuis te laten voelen binnen de kerk.

In deze agenda staan alle afspraken van de Sint Norbertusparochie.

designed by PJM Rademakers