log eerstecommunie2021

Komend jaar is er weer de mogelijkheid om uw kind de eerste communie te laten doen. Maar zoals veel dingen die we dit afgelopen jaar en komend jaar organiseren, zal het in aangepaste vorm zijn.

Wat is er anders:

• Het voorbereidingstraject is korter (3 bijeenkomsten)
  • De kinderen zullen hun communie doen in kleinere groepjes (ongeveer 12 kinderen)eerste communie2021
  • Er mogen vanwege de 1,5 meter afstand regel, waarschijnlijk maar 100 mensen in de kerk aanwezig zijn: hoogst waarschijnlijk kan daardoor alleen het eigen gezin erbij zijn.
  • De viering is via live-stream voor de rest van de familie live te volgen.
  • De presentatieviering wordt vervangen door een videoboodschap

Wat is hetzelfde:

• Tijdens de voorbereiding maken de kinderen kennis met de verhalen over God en Jezus uit het oude en nieuwe testament die samen de Bijbel vormen.
  • Tijdens de voorbereiding maken de kinderen kennis met allerlei gebruiken en rituelen die wij binnen de katholieke traditie kennen.
  • Kinderen ontvangen voor de eerste keer de communie in een feestelijk viering

Wat moet ik doen als mijn kind in 2021 zijn of haar eerste communie wil doen?

Dit jaar zullen ook de kinderen die vorig jaar hun communie zouden
 doen, hun communie doen. Zij zullen dit doen op

10 en 11 april 2021 in 4 vieringen in de Josephkerk

18 april 2021 in 2 vieringen in de O.L.Vrouwekerk aan de Kade