Wat is communie?eerstecommunie

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen.

Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen die hun eerste communie doen.

In onze Sint Norbertusparochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen. De communiedata voor komend jaar zijn:

H.Maria Hemelvaart Nispen 14 mei 2023 
O.L.Vrouwekerk  Kade 11 juni 2023
Sint Josephkerk Sint Josephstraat 18 juni 2023

Voordat het zover is, volg je eerst een programma van een aantal bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden verhalen verteld over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken we kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.

De inschrijvingen zijn tot 15 december, begin Januari komt de werkgroep bij elkaar om de planning van de bijeenkomst voor de kinderen en de ouders te plannen. Als de planning klaar is wordt er contact met u opgenomen via het door u opgegeven mailadres.
Voor de kinderen die hun Eerste Heilige Communie in de St Josephkerk doen zal de voorbereiding vooral op zaterdagmiddag zijn.
Voor de kinderen die hun Eerste Heilige Communie is de Onze Lieve Vrouwekerk doen zal de voorbereiding vooral op zondagochtend zijn.
De exacte tijden hiervoor zal vooral door de grote van de groepen worden bepaald en hoort u van de werkgroep zodra de planning rond is.

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de werkgroep via het mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of op werkdagen bij;
secretariaat St Josephkerk 0165 534667
secretariaat OLVrouwekerk 0165  534645

designed by PJM Rademakers