Wat is communie?eerstecommunie

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen.

Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen die hun eerste communie doen.

In onze Sint Norbertusparochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen. De communiedata voor komend jaar zijn:

In verband met Coronavirus zijn alle datum uitgesteld tot

Sint Josephkerk

Sint Josephstraat

11 apr 2021

O.L.Vrouwekerk

Kade

18 apr 2021

H.Maria Hemelvaart

Nispen

Uitgesteld

Voordat het zover is, volg je eerst een programma van een aantal bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden verhalen verteld over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken we kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.
Het voorbereidingsprogramma voor de kinderen die in Roosendaal hun communie doen,begint op zaterdag 26 oktober 2019. De voorbereiding voor de communie in Nispen begint in februari.

Je kunt je U kunt zich niet meer registeren voor de Eerste Communie 2020 in Roosendaal.

Om je op te geven voor de communie in Nispen klik op deze link

Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op met pastor Mary Zopfi,