Wat is communie?eerstecommunie

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen.

Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen die hun eerste communie doen.

In onze Sint Norbertusparochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen. De communiedata voor komend jaar zijn:

Sint Josephkerk

Sint Josephstraat

17 mei 2020

O.L.Vrouwekerk

Kade

21 mei 2020

H.Maria Hemelvaart

Nispen

7 juni 2020

Voordat het zover is, volg je eerst een programma van een aantal bijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden verhalen verteld over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken we kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.

Het voorbereidingsprogramma begint op zaterdag 26 oktober 2019.

Je kunt je inschrijven via de website tot uiterlijk 22 oktober 2019

Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact op met pastor Mary Zopfi,

Inschrijvingsformulier Eerste Communie