De Mariënburgvereniging verzorgt op maandag 19 februari a.s. weer een lezing.
Deze keer zal Marjolien Tiemens, tot voor kort wetenschappelijk onderzoeker plantenveredeling en nu actief op het gebied van Groen Geloven, nader ingaan op de tien geboden voor het milieu.

We leven op een wondermooie planeet, zuster Aarde. ‘Deze zuster huilt omwille van de schade die we haar berokkenen door het onverantwoord gebruik en misbruik van goederen die God haar heeft toevertrouwd’, schrijft paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si. Steeds meer mensen zien in dat de manier waarop we met de Aarde omgaan niet langer kan en zijn op zoek naar andere, nieuwe wegen. ‘Als wij ons innerlijk verbonden voelen met alles wat bestaat zullen soberheid en zorg spontaan ontstaan’. Voor Marjolein Tiemens is dit misschien wel de belangrijkste zin in Laudato Si. Het besef dat alles met alles samenhangt ziet zij, net als de paus, van cruciaal belang om te komen tot een duurzame levensstijl: een levensstijl die zich verbonden weet met en verantwoordelijk weet voor álle leven, uit liefde voor het leven. De tien geboden voor het milieu zijn een soort wegwijzers die richting kunnen geven naar een levensstijl die recht doet aan al het leven. Marjolein zal met voorbeelden laten zien hoe deze leidende principes ons kunnen inspireren en hoe we ze concreet kunnen maken in onze dagelijkse keuzes. Dit vanuit het motto: Groen Geloven is Duurzaam Doen, vanuit het hart.

De avond wordt gehouden in Mariastede, Sint Theresiastraat 44 te Roosendaal en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Informatie: Kees van der Ham, 0165 – 532561 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

designed by PJM Rademakers