Op 17 april 2018 wordt de volgende ontmoeting georganiseerd. Dan komen senioren in Roosendaal-Zuid elkaar tegen rond het thema ‘vitaliteit’. De middag vindt plaats in de zaal bij de Moeder Godskerk. Nadere informatie volgt.

Op 23 januari organiseerde het seniorenpastoraat Roosendaal-Zuid haar eerste ontmoetings-activiteit in 2018. Ruim 30 personen (waaronder leden van de bezoekgroep en de werkgroep) namen deel aan de ontmoeting, die ontspannen en inspirerend was.

Een jaar kent seizoenen. Kalenders van vroeger brachten die in beeld: sneeuwtaferelen, ontluikend nieuw leven, de groeikracht van de lente, de warmte van de zomer, de rijpe herfst, en de afbouw naar de winter toe. We keken naar plaatjes van die seizoenen, en spraken over verlangens en verwachtingen in het nieuwe jaar, en deelden ook waar we tegen op zagen. Aan meerdere tafels werd geanimeerd gesproken. Met een toast op het nieuwe jaar werd de bijeenkomst besloten.

Op 1 januari 2017 is de Sint Norbertusparochie begonnen met het project ‘Seniorenpastoraat Roosendaal-Zuid’. Met dit project doet de parochie een aanbod van ontmoeting en bewustwording aan senioren in Roosendaal-Zuid, vooral aan die senioren die voelen dat ze steeds meer aan de rand van de samenleving raken.

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem, en de druk op mantelzorgers wordt steeds hoger. De problematiek speelt zeker ook in Roosendaal-Zuid. In de wijk De Kroeven woont het grootste aantal senioren van Roosendaal. De parochie wil met het project ouderen stimuleren en een aanbod doen om gevoelens van eenzaamheid en uitsluiting te voorkomen.

Tot begin oktober 2017 werd het project geleid door Bernard van Lamoen. Onder zijn inspirerende leiding wist het project zich te ontwikkelen, en de eerste activiteiten werden georganiseerd. Vanaf 1 maart 2018 wordt het project geleid door Petra Versnel-Mergaerts.