2FA986C7 C982 49CB AB06 DA5C6299C9A9 Middel

Afgelopen maandag zijn we via de docu-film ‘Visages villages’ en de geur van lavandel met 44 mensen op vakantie getrokken naar Frankrijk. Onderweg lieten we ons verrassen en ontroeren door de beelden en bijhorende verhalen van de 90-jarige filmmaakster Agnès Varda en de 55 jaar jongere fotograaf JR.

Het was heel bijzonder hoe deze twee kunstenaars van een heel verschillende generatie ons door hun ogen lieten kijken naar mensen in hun levenscontext en ons lieten proeven hoe zij zelf gaandeweg hun reis in het noorden en zuiden van Frankrijk geïnteresseerd raakten in elkaar als mens.

Genietend van minitompouces en een ijsje deelden we tijdens de pauzes met elkaar wat de docu-film bij ons had losgemaakt aan gedachten en persoonlijke herinneringen.

Het was alles bij elkaar een boeiende en gezellige middag, met dank aan de inspirerende begeleiding van Marjeet Verbeek en de inzet van zowel de werkgroep seniorenpastoraat als leden van de bezoekgroep en de vrijwilligers die zorg droegen voor de catering.

Seniorenpastor Petra    

designed by PJM Rademakers