sint norbertus

Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur en 13.30 - 16.00 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie
Zondag 24 september 2022

Zesentwintigste zondag door het jaar

Ter overweging

MartinLuterKingEnkele weken voor zijn dood zei de gekende zwarte leider Martin Luther King: “Als ik ooit zal sterven, hoop ik dat gij die dag kunt zeggen dat ik heel mijn leven getracht heb de hongerige te voeden en de naakten te kleden, de gevangenen te bezoeken en allen te beminnen die een beroep op mij deden. Er zal geen geld zijn dat ik kan nalaten. Er zullen geen luxueuze aardse goederen zijn voor mijn erfgenamen. Wat ik wil nalaten, is een toegewijd leven. Als ik slechts iemand heb kunnen helpen in het voorbijgaan, als ik maar iemand heb kunnen opbeuren met een vriendelijk woord of een hoopvol liedje, als ik maar iemand heb kunnen aantonen
dat hij de verkeerde weg opging, dan heb ik niet tevergeefs geleefd,
dan heb ik de wil van de Meester volbracht.”

Bidden voor de vrede
Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne op 24 februari hebben we de kerkklokken geluid als oproep tot gebed voor de vrede. Per 1 september zijn we gestopt met het klokgelui en zullen we ons vredesgebed, op voorstel van Sant’Egidio, een vast onderdeel maken van de voorbeden in de Mis. Blijft u meebidden? Want de oorlog lijkt nog lang te gaan duren…

Residentie De Kroeven
Op woensdag 28 september is er om 14.00 uur een seniorenviering met kapelaan A. Varghese SVD. U bent van harte welkom!

Kapelbergverhalen ophalen
Op woensdagmiddag 28 september van 14.00 uur – 16.00 uur bent u van harte uitgenodigd in parochiecentrum St. Joseph om in alle rust en vrijheid oude en recente herinneringen aan de Kapelberg op te halen. Eerst nemen Dymph van den Bossche en Tineke Engelen u met verhalen, foto’s en video’s mee langs de rijke geschiedenis van de Kapelberg als pelgrimsoord.
Vanzelfsprekend kunt ook de spirituitgave Op de Kapelberg aanschaffen.

Buurthuis Kalsdonk
Op donderdag 29 september om 10.00 uur is er weer een ‘koffie-ochtend van het lichtpuntje’.

Onze-Lieve-Vrouwekerk
De kerk is elke zaterdag van 14.00 uur tot 15.30 uur geopend.

Tentoonstelling in Museum Tongerlohuys
In museum Tongerlohuys is er een tentoonstelling over De Kapelberg. U kunt deze bezoeken t/m 1 december 2022.

Gerarduskalenders
De Gerarduskalenders zijn er weer. Ze zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de O.L.-Vrouwekerk. Kade 23. Elke maandag t/m vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur . De prijs is € 9,00.
Oktober rozenkransmaand
Zoals elk jaar nodigt de werkgroep Mariavieringen van de O.L.-Vrouwekerk u uit om in oktober samen het rozenhoedje te bidden. Omwille van andere vieringen doen we dit dinsdagavond (19.00 uur) in plaats van donderdag. Op de laatste dinsdag sluiten we de maand af met een plechtig Marialof waarin de pastoor zal voorgaan. Wij hopen dat u ondanks de nieuwe avond met velen zult komen om het rozenhoedje te bidden.

Peuterkleuterviering
Op zondag 2 oktober wordt een leuke Peuterkleuterviering georganiseerd in de Onze Lieve Vrouwekerk. Deze viering begint om 11.00 uur en is gericht op kinderen van ongeveer 1 tot en met 7 jaar oud (groep 3 of 4). Ook hun ouders of verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Het thema zal zijn het Bijbelverhaal “Een mandje in het water”. Heel lang geleden woonde in Egypte een meisje, dat Mirjam heette. Mirjam had een baby-broertje. Door een gemeen plan van de farao van Egypte, een soort koning, werd het gevaarlijk voor het broertje van Mirjam. Gelukkig kreeg hun moeder een heel slim idee…Tijdens de viering zal dit verhaal door een paar kinderen worden uitgebeeld. Na de viering gaan we kleine bootjes knutselen en natuurlijk gaan we uitproberen of jullie bootjes in water blijven drijven! Graag tot ziens op zondag 2 oktober! Kapelaan Igo Renjaan SVD, Ria, Rianne, Charissa en Chantal. Werkgroep Peuterkleutervieringen

Stille zaterdag in het klooster van de O.L.- Vrouwekerk
Op zaterdag 8 oktober is er weer een Stille Zaterdag in het klooster van de O.L.-Vrouwekerk, Kade 23, van 10.00 - 16.30 uur: een tijd van stilte en meditatie geworteld in de christelijke bronnen, en ruimte om een contemplatieve levenshouding in te oefenen.
Informatie en aanmelden (graag vóór woensdag 5 oktober): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tijdens de vieringen dit weekend zijn er twee collectes. De eerste collecte is bestemd voor het werk binnen de parochie en het bisdom. De tweede collecte is bestemd voor de Caritas.

Opgave van de intenties en aanmelden speciale vieringen

Tijdens kantooruren van het parochie centrum en de andere secretariaten:
St.- Joseph: tel: 0165-534667. Open ma-vrij: 09.00-11.30 u; 13.30-16.00 u.
O.L.Vrouw: tel: 0165-534645. Open ma-vrij: 09.00-11.30 u.
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Open woe: 09.30-11.00 u.

Vieringen de komende week in Mariagaard:

Di. 27 september 09.00 u Eucharistieviering, kapelaan pastor em. F. Burm
Do.29 september 09.00 u Eucharistieviering, kapelaan I. Renjaan SVD

Vieringen komend weekend:

Mariagaard
Zat: 1 oktober 17.00 u Eucharistieviering, A. Varghese SVD
H.M. Hemelvaart
Zon: 2 oktober 09.30 u Eucharistieviering, pastoor M. Lindeijer SJ
O.L.-Vrouwekerk
Zon: 2 oktober 09.30 u Eucharistieviering, kapelaan I. Renjaan SVD
Zon: 2 oktober 11.00 u Peuterkleuterviering, kapelaan I. Renjaan SVD
St.-Josephkerk
Zat: 1 oktober 17.00 u Eucharistieviering, kapelaan I. Renjaan SVD
Zon: 2 oktober 11.00 u Eucharistieviering, kapelaan A. Varghese SVD en pastoor M. Lindeijer SJ
Na de vieringen op zondag is er een ontmoetingsmoment met koffie/thee.