sint norbertus

Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur en van 13.30 - 16.00 uur

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie

Zondag 4 oktober 2020

De liturgie van deze dag: Zevenentwintigste zondag door het jaar

Ter overweging

zevenentwintistezondagdoorhetjaarIk ben de wijnstok, mijn Vader de wijngaardenier.
Gij zijt de ranken, dus blijft in Mij, Ik blijf in u,
dan vindt Hij vruchten hier.
Zingt voor de Vader de wijngaardenier;
dus blijft in Mij, Ik blijf in u,
dan vindt Hij vruchten hier.

Laat dan mijn woorden uw waarheid
en uw leven zijn;
blijft in mijn liefde, zoals Ik in de Vader blijf;
Gij zult vol vreugde zijn.
Bidt om de geest, om het brood en de wijn,
en al wat gij de Vader vraagt, zal u gegeven zijn.

Corona-maatregelen
Door het snel oplopend aantal coronabesmettingen is de overheid afgelopen maandag met een verscherping van maatregelen gekomen. Dit heeft ook effect op het parochieleven. In een brief laat onze bisschop weten dat de vieringen in de kerk aan de hand van de eerder opgestelde protocollen ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ mogen blijven doorgaan. Maar van kerkelijke activiteiten zoals vergaderingen, cursussen of bezinningsdagen, die niet echt in de categorie ‘noodzakelijk’ vallen, vraagt onze bisschop om ons aan de nieuwe RIVM-maatregelen te houden.
Als pastoraal team kiezen wij ervoor om kerkelijke activiteiten te beperken tot max. 10 personen. Dit betekent dat een aantal geplande activiteiten zijn afgelast, zoals de snuffel- en boekenmarkt op 3 oktober jl. en Samen aan tafel op 7 oktober a.s. Daarnaast hebben enkele groepen zelf besloten hun activiteiten op te schorten, zoals de groep rouwverwerking en het Lichtpuntje. Verder worden alle werkgroepen gevraagd zich te beraden of hun samenkomsten werkelijk noodzakelijk zijn en of een digitale vorm van contact mogelijk/wenselijk is. Per kerkplek wordt met de kernvrijwilligers bekeken welke maatregelen verder noodzakelijk zijn. Op een later tijdstip zullen wij u hierover informeren.

3-4 oktober: Caritascollecte voor Wereldmissiedag van de kinderen
Jong geleerd, oud gedaan. Het gaat erom dat je al vroeg leert om iets van je eigen overvloed, hoe klein ook, met een ander te delen. Het gaat om de intentie van waaruit je de dingen doet. En die kwaliteit vergelijkt Jezus met een mosterdzaadje. Zo klein dat het bijna niet te zien is. Maar zo krachtig dat het de stevigste en sterkste van alle bomen kan ontwortelen en verplaatsen.

Tijdens de viering in de kerken in het weekend van 3-4 oktober zijn er 2 collectes. De eerste collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom, de tweede voor Missio.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot 11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 6 oktober 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Dinsdag 6 oktober 14.30 uur Rozenkransgebed St. Josephkerk
Donderdag 8 oktober 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Donderdag 8 oktober 19.00 uur Rozenkransgebed O.L. Vrouwekerk

Vieringen komende weekend:

H. Maria Hemelvaart
Zondag 11 oktober 09.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: Pastor P. Versnel

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 10 oktober 18.30 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: Pastor P. Versnel
Zondag 11 oktober 09.30 uur: Eucharistieviering

St. Josephkerk
Zaterdag 10 oktober 17.00 uur Woord- en Communieviering
Voorganger: Pastor P. versnel
Zondag 11 oktober 11.00 uur: Eucharistieviering met kinderwoorddienst
Voorganger: Pastoor R. v. Bronswijk. Overweging door Pastor P. Versnel

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.