sint norbertus

Pastoraal Centrum Sint Norbertus
St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal
Geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 11.30 uur
Tijdelijk, tot 10 februari, omwille van de nieuwe RIVM-maatregelen niet meer ’s middags!

Mededelingenblad voor de Sint Norbertusparochie

Zondag 24 januari 2021

De liturgie van deze dag: Derde zondag door het jaar

Ter overweging

derdezpondagdoorhetjaar‘Kom, en volg Mij!’ Jezus roept ons ook vandaag bij
onze naam om zorg te dragen voor mensen,
dichtbij en ver weg, om God door onze zorg voor
hen geloofwaardig te maken, om hen het Evangelie
te vertellen. Talloze mensen dreigen te verdrinken,
sommigen in materiële of financiële zekerheden,
anderen in de totale onwetendheid van wie God is.
Hoeveel dreigen er te verstikken in eenzaamheid,
in de zinloosheid van het leven?

Gebedsweek voor de eenheid van de christenen - Blijf in mijn liefde
Dit is het thema van de Week voor Gebed voor de eenheid van de christenen in 2021. In deze jaarlijkse Week van gebed bidden christenen samen voor eenheid. Naar schatting doen er in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met dit initiatief. In de liturgie van 24 januari wordt in de Sint Josephkerk extra aandacht geschonken aan deze gebedsweek. Wel op een soberdere manier dan gebruikelijk. Ook deze viering zal via livestream te volgen zijn.

Kerkbalans
Al sinds 1973 doen alle kerkgenootschappen waaronder de Rooms-Katholieke Kerk mee aan deze actie. Zij doen jaarlijks in de tweede helft van januari een beroep op de leden van de plaatselijke geloofsgemeenschappen om een financiële bijdrage te leveren aan de eigen plaatselijke kerk.
De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de “Actie Kerkbalans”. Doet u ook mee aan deze actie?

Parochieblad
Het eerste parochieblad van dit jaar is iets verschoven. Graag bezorgen wij vóór Aswoensdag een inspirerend parochieblad zodat velen op de hoogte raken van wat er allemaal leeft in onze parochie ondanks alle beperkingen.

Voorlopig geen kindervieringen
In verband met het coronavirus is er voorlopig geen kinderwoorddienst of peuter/kleuterviering. Pastor Mary Zopfi zal een veertigdagenproject ter voorbereiding op Pasen opzetten dat door ouders met kinderen thuis gevolgd kan worden. Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM worden er activiteiten opgezet. Zodra meer bekend is, kunt u dat op de website, in de nieuwsbrief en het mededelingenblad lezen.

Geen weekendvieringen in Nispen
Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen woensdag is in samenspraak met de klankbordgroep van Nispen besloten in de H. Maria Hemelvaartkerk tot 10 februari geen weekendvieringen te organiseren.

Middagsluiting parochiecentrum
In verband met de nieuwe RIVM-maatregelen is het secretariaat van de Sint Norbertusparochie tijdelijk - tot 10 februari - 's middags gesloten.

Tijdens de vieringen in de kerken in het weekend van 24 januari is er een collecte. De eerste collecte is bestemd voor het pastorale werk in parochie en bisdom.

Intenties Sint Norbertusparochie

Opgave van de intenties
Van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren van het parochie
centrum en de andere secretariaten:
O.L. Vrouw: tel: 0165-534645. Geopend: werkdagen van 09.00 tot 11.30 u
H.M. Hemelvaart: tel: 0165-365394. Geopend: woensdag van 09.30 tot
11.00 u

Vieringen in de komende week:

Dinsdag 26 januari 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard
Donderdag 28 januari 09.00 uur Eucharistieviering in Mariagaard

Vieringen komend weekend

O.L. Vrouwekerk
Zaterdag 30 januari 18.30 uur Eucharistieviering
Zondag 31 januari 09.30 uur Eucharistieviering - livestream
Voorganger: pastor R. v. Broekhoven

St. Josephkerk
Zaterdag 30 januari 17.00 uur Eucharistieviering
Zondag 31 januari 11.00 uur: Eucharistieviering
Voorganger: pastoor R. v. Bronswijk

Na de vieringen is er géén ontmoetingsmoment met koffie/thee.